Poker pentru alergatori

Oameni au o tendinţa naturală de a îmbină plăcerile vieţii. Aşa a apărut beer mile, iar astăzi am descoperit un eveniment care combină poker-ul cu alergarea: poker run. A apărut iniţial că o cursă pentru vehicule cu motor (motociclişti în principiu), dar dacă îi spune “run”, inevitabil au apărut şi alergătorii.

Aşa că pokerul nu se poate juca doar în casino ci şi în parc. Nu mă refer la jucat poker la o masă în parc ci chiar în alergare.

Regulile sunt relativ simple, la puncte stabilite de pe traseu, deobicei sunt şapte, fiecare alergător primeşte, în mod aleator, câte o carte de joc. Cel care strănge cea mai bună mână după regulile clasice de poker câştigă. În felul asta cel ce castigă nu este neaparat cel mai rapid.

Pentru cei care nu ştiu ordinea este:
1. Royal Flush
2. Straight Flush
3. Four of a kind
4. Full House
5. Flush
6. Straight
7. Three of a Kind
8. Two Pairs
9. Pair
10. High Card

Pentru a fi şi mai fun, punctele de colectare a cărţilor pot fi luate în ce ordine se doreşte. Să vezi atunci distracţie, cu alergatori alergand în toate direcţiile cu privirea la mâna de cărţi primite.

Cred că pentru un astfel de eveniment e nevoie de un pic de logistică pentru a preveni trişatul: să nu vina omul cu cărţile de acasă sau sa se faca schimb de cărţi între jucatori ;))

Ce spuneţi jucăm şi noi un poker?
Dacă punem premiu o ladă de bere cred că găsim si mai mulţi doritori de mişcare ;))

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.