Plantare de toamna cu Viitor Plus

Duminică trecută am fost la plantat de copăcei la invitaţia prietenilor de la Viitor Plus. A fost prima mea plantare, dar cu siguranţă voi mai participa la astfel de acţiuni.

Am plantat în “Pădurea Copiilor“, care este o noua locație în cadrul proiectului “Adoptă un copac!”. Prin acest proiect Viitor Plus îşi propune să planteze un puiet pentru fiecare nou-născut, pentru că atunci când vor crește și copiii noștri vor avea nevoie de aer curat! Targetul este 50.000 de puieți. Pentru că anual se nasc aproximativ 50.000 de bebeluși în județele de câmpie din sudul României, zona cea mai expuse în fața schimbărilor climatice (inundații, secetă, înzăpezire etc.)

M-am bucurat ca voi planta în “Pădurea Copiilor“, pentru ca acesta a fost proiectul pe care sunt mandru ca l-am susţinut odata ca si organzator la Transmaraton si alergator la Crosul Pădurii.

Am plecat de dimineaţă de la Eroilor cu autocarul, aproape cea mai ecologică metodă de transport, la următoarea plantare poate fac şi o tură cu bicicletă :D. Odată ajuns la locul faptei ne-am împărţit pe echipe şi am aflat despre cum se plantează corect copăceii ca şansele ca ei să crească mari şi frumoşi să fie cât mai ridicate.

După partea teoretică am primit cazmalele şi am trecut binenteles la munca brută, dar frumoasă. Nu am mai dat de mult la lopătă, mai ales că nu am jucat nicioadata FarmVille, dar mai ţineam minte cu ce parte se ţine. Din păcate forma mea atletică, mai ales braţele de kenian, sunt cam incompatibile cu lopăta, dar m-am chinuit împreună cu Oana să plantăm câţi mai mulţi puieţi. Nu de altă dar am primit un obiectiv clar, 33 de puieţi pe cap de voluntar. Nu ştiu exact cam câţi am plantat eu cu Oana, dar mă bucur că împreună cu întreagă echipă de plantare am reuşit 2300 de puieţi, record pe sezonul de toamnă Viitor Plus :D. Yupeee!

Concluzie

Deşi a două zi aveam o febră bunicică la braţe, mai vreau la plantare. Nu de altă dar masa de la prânz oferită de Piticul cu Pălărie a fost genială: fasolea cu cârnăcior şi murături rocks:D

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.