Piste noi ca-n Bucuresti, in toata lumea nu gasesti


FOTO: Grup RC

Ieri aparea o stire pe Mediafax in care domnul Oprescu declara: “Peste 1.000 de străzi din Capitală, precum şi pistele pentru biciclete vor intra în reabilitare, începând din 1 iunie”.
Cum naiba sa cheltui bani sa refaci doua dungi pe trotuar, dupa ce cu cateva saptamani in urma te bateai cu pumnul in piept in fata a aproape 1000 de biciclisti ca vei munci sa imbunatatesti conditiile pentru ei in Bucuresti.

Nu sunt eu foarte vehement impotriva pistelor de pe trotuar, dar in lipsa de altceva, bune si alea. Nu as vrea sa stiu cat costa ca atunci probabil mi-as schimba opinia.
Insa daca tot aloci niste bani pentru piste, macar construieste altele noi, chiar si pe trotuar pana la urma.

Peste tot unde am citit raspunsul autoritatilor legat de amplasarea pistelor pe sosea, raspunsul era ca nu e loc. Inteleg intr-o oarecare masura acest argument, dar eu cred ca ar fi foarte apreciate pistele pe sosea pe anumite bulevarde mai putin aglomerate din Bucuresti, unde daca tai din prima banda pentru o pista, nu ar incurca chiar asa de mult traficul. As putea sa dau exemplu din zona in care stau: Bd. Camil Ressu, Str. Liviu Rebreanu si sunt sigur ca mai sunt multe altele.

Domnu’ primar, eu as spune sa iti dai casca de biciclist jos, poate da bine la poza de ziar, dar nu o meriti.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

7 Comments

 1. Pistele din București sunt, în prea mare parte, o sursă de spălare de bani. Asta este senzația mea zilnică. Generează nervi suplimentari, conflicte s-uplimentare între șoferi și bicicliștii care aleg carosabilul sau între bicicliști și miile de șoferi care parchează permanent pe aceste benzi. Au refăcut, au tăiat, le-au lipit iar, dar frate, au pus niște borduri de 15-20 de cm, pe 1 km trebuie să cobori uneori de nu știu câte ori. Dacă nu ai tehnică, curaj sau o biclă cu roți de tanc și suspensii, te umpli de nervi. Mi se pare o mare bătaie de joc pe care se insistă. O să pun acum pe FB două poze excelente făcute ieri.

  • @facebook-1452648917:disqus Sunt deacord ca sunt foarte frustrante pentru biciclisti. Important e sa continuam sa biciclim in oras, poate odata si odata ajunge sa avem si infrastructura.

 2. Suntem oameni cu toţii, eu zic să ne bucurăm de ce avem, aşa cum avem. Lumea şi aşa e tristă plângându-ne nu schimbăm mai nimic. Trebuie să ne punem întrebarea: “Dacă eu aş fi în locul lui aş putea face acest lucru?” Dacă ai un răspuns vreau să te întreb pe ce e fondat? oare cunoaştem noi problemele cu care se confruntă administraţia. Ce e bătut în cuie este că “Schimbarea începe cu tine”. Atâta timp cât cultivăm iubirea în suflete, ne bucurăm de orice există.

  Opinia mea…

  • @google-7eb889f7b552d76cf62640b2ddaa1356:disqus Sunt deacord sa ne bucuram si de ce avem, dar trebuie sa incercam sa si avansam. Nu e bine nici sa ne complacem intr-o situatie proasta.

  • Glumesti, nu? Sa ma bucur ca pe banii tuturor contribuabililor se inventeaza proiecte care nu sunt benefice decat intr-un procent filosofic de poate 10%? Iar restul de 90% inseamna toate elementele deja comentate aici si pe alte multe forumuri? M-as bucura daca, cu aceeasi bani – repet: cu aceeasi bani -, s-ar face ceva gandit, benefic si cu adevarat orientat catre societate si utilizatori. Dar asa, in multe locuri, pistele de biciclete sunt doar sursa pentru conflicte inutile si periculoase in trafic. Dl. primar Oprescu si-a pus casca de biciclist fara nici un merit si a venit sa dea startul la un concurs de amploare doar dupa ce a vazut cat de popular este concursul. Cu un an in urma, desi a spus ca vine, nu a venit. Probabil nu se merita pentru imaginea domniei sale.

 3. Pistele de biciclete, asa cum sunt realizate acum, nu reusesc decat sa enerveze deopotriva biciclistii, pietonii si automobilistii. Si sa creeze si pericole in acelasi timp. As vrea sa ma enervez cand sunt pe bicicleta si sunt batrani care merg pe banda de biciclete, dar nu pot. Sunt facute de fapt pe trotuarul lor, pe care circula copii mici, mame cu carucioare, si pe care incearca sa se strecoare biciclisti.
  Si atunci cobor in jungla din trafic, unde sunt agresat in mod repetat de soferi sau taximetristi care intra in mod intentionat la intimidare, distractie de om handicapat psihic, sau nu sunt vazut de catre soferii grabiti si neatenti.
  Dar se cheltuie in continuare bani pentru un lucru facut prost si de mantuiala. De persoane care daca nu au mers cu bicicleta, nici nu au vrut sa invete ce se poate face in domeniul asta. Pe banii nostrii de fapt.

  • @57b4cde1c91afe4f794fe1e241ca6874:disqus Si pe mine ma deranjeaza lucrurile facute prost si pe banii nostrii. De asta am facut si eu ce pot, sa ma descarc pe acest blog ;)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.