O ora speciala de sport – Sportur – Scoala 172

IMG_1566

Ce este Sportur? O super campanie organizată de Pastel Age şi Sport pentru Viaţă prin care se promovează sportul şi mişcarea în rândul copiilor din şcolile generale. Astăzi alături de Gabriela Szabo şi Otilia Badescu am participat la “ora de sport” din cadrul şcolii numărul 172.

Evenimentul de astăzi a fost un antrenament pentru campionatul Sportur ce va avea loc în iunie între toate şcolile implicate în campanie.

Ce s-a întâmplat astăzi?

Astăzi două din clasele de clasa a IVa au avut parte de o oră de sport specială. Una prin care au învăţat despre mişcare, spirit de echipă şi fairplay prin jocuri sportive.

Ora a început cu câteva cuvinte din partea Gabrilei Szabo şi Otiliei Badescu despre importanţa sportului şi mişcării. Apoi am avut şi eu bucuria să le pot adresa copiilor câteva cuvinte, deşi după două asemenea mari campioane mi-a fost greu să completez ceva.

Apoi am trecut la treburi serioase, o încălzire temeinică ţinută de Gabi Szabo, urmată de împărţirea pe echipe. Eu am fost coordonatorul echipei Câştigătorii :D. Am vrut Campionii dar ne-au luat alţii înainte numele ;))

Am avut jocuri de alergare cu obstacole, ştafetă, sărituri şi chiar viteză. A fost extrem de energizant să vezi cu câtă bucurie alergau copii şi cât de entuziasmaţi erau să participe la jocuri. Binenteles că erau şi mai bucuroşi când câştigau, motiv pentru care se încurajau unii pe alţii la probele de ştafetă.

La final se pare că am ales un nume predestinat şi am ieşit la egalitate pe locul 1 împreună cu echipa Campionii ;))

Un soi de concluzie

Pentru mine a fost o experienţă absolut superbă, să văd bucuria copiilor participând la jocuri. M-a încărcat pur şi simplu de energie. Am plecat visând că în felul acesta să se desfăşoare toate orele de sport din şcoli. Dar cine ştie poate uşor-uşor, fiecare făcând un pic spre acest ideal, poate se va întâmpla mai devreme decât credem.

PS: Mulţumesc echipe Pastel (Ana, Oana, Andrei, Lucian, Ana Maria) pentru invitaţie şi felictitări pentru cea mai tare oră de sport:

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.