Muntele nu e loc de joaca

M-am gandit un pic la titlul acestui post, era mai rautacios un pic inainte dar am zis ca nu e cazul acum.

Stire

O turista a murit in Masivul Piatra Craiului, dupa ce a cazut intr-o prapastie de 150 de metri, informeaza RTV. Tanara de 24 de ani din Bacau venise la munte cu un grup de prieteni. Desi era noapte, grupul a hotarat sa coboare din masiv. Tanara s-a abatut de la traseul marcat si a folosit o pelerina pentru a cobori o portiune alunecand pe iarba. Ea nu a mai putut opri la timp si a cazut intr-o prapastie de 150 de metri.

In primul rand condoleante familiei indurerate.

Ar fi asa multe de spus la aceasta stire, dar ma rezum doar la urmatoarele:
Nicioadata sa nu crezi ca muntele e un loc de joaca, sau o alternativa la locatiile de fun urbane. Muntele e frumos, e distractiv dar trebuie sa stii sa ii respecti puterea si reguliile.
Daca niste oameni cu experienta au facut niste trasee si niste regulii ( gen nu cobora noaptea, daca nu ai foarte multa experienta si nu este o urgenta ) sa nu crezi ca esti tu mai inteligent ca ei.
Cand mergi pe munte ai grija cu cine mergi, incearca sa mergi cu oameni care au experinta pe munte, chiar daca tu nu ai asa multa experienta, atunci cand o sa gresesti un om cu experienta iti poate atrage atentia.

La faza cu datul ca pe derdelus cu o pelerina noaptea pe un traseu nemarcat. no comment.

Stiu ca poate am fost rautacios, dar asta pentru ca cred ca spunand lucrurilor pe nume cu riscul de a fi “fara inima” persoanele care urmaresc cazul si nu cunosc pericolele muntelui pot invata lectia fara sa experimenteze pe pielea lor.

Cheers.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.