Micile bucurii ale alergării #2 – Când vezi pe cineva alergând pe drum și îți dai seama că îl cunoști

Când merg pe un drum în afara unei localități și văd pe cineva alergând mă entuziasmez imediat ca un copil care vede un avion. Mă uit imediat la ce echipament are, o fi la o alergare scurtă sau fuge vreun ultramaraton? O fi vreun eveniment? După aceste prime întrebări vine inevitabil întrebarea: oare îl cunosc? De câteva ori chiar se întâmplă să dau peste oameni pe care îi știu alergând pe marginea unui drum (mai des la bicicliști).

Ei bine bucuria este cu atât mai frumoasă cu cât poți să tragi mașina pe partea dreaptă și să te alături celor care aleargă.

În această idee, Serban Chiurlea mi-a povestit o întâmplare foarte faină din zilele când a alergat cu Serge Girard prin turul lui prin țările Europene. La un moment dat în timp ce alergau un tir pune frână brusc și trage pe dreapta în fața lor. Şoferul coboară și vine țintit către ei întrebând direct dacă Serge era aceeași persoană pe care el o văzuse alergând cu câteva zile în urmă în Bulgaria. Când a primit răspunsul afirmativ, a parcat tirul undeva într-o parcare și a alergat restul zilei alături de Serge.

Bineînteles că și cel care aleargă are parte de o bucurie la fel de mare. În timpul zilelor din Trans România ne-am trezit de mai multe ori cu prieteni oprind pe marginea drumului și alăturându-se pentru câtiva kilometri. Gică Baljiu care era în drum spre Cluj sau Lucian Clinciu care a venit special să ne însoțească pe ultimii kilometrii.

Vi s-a întâmplat să recunoșteți pe cineva care alerga?

În acest weekend, împreună cu Oana, am mers două zile în Bulgaria să îi însoțim pe eroii din Balkan Charity Challenge. Mâine ai ocazia să le faci și tu o bucurie și să îi însotești în “sprint-ul” către linia de finish.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

2 Comments

  1. odata chiar mi s-a intamplat…instantaneu alergatul a devenit mai placut si durerea s-a ameliorat :))) pacat ca nu prea am prieteni care sa alerge, de cele mai multe ori este foarte monoton, insa din cauza pasiunii sporite ma motivez si ii dau bice :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.