Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc – raport de organizator

Deşi organizat în mare grabă, maratonul Reîntregirii Neamului Românesc a oferit un mod inedit de a petrece ziua naţională, chiar şi plăcut aş zice eu. Totuşi am păstrat un pic şi din tradiţii, după cursă participanţii au fost invitaţi la o fasole-party unde, înainte de premiere au putut urmări ştirile cu sărăcii oameni nemaratonişti care au trebuit să stea la coadă pentru aceleaşi bunătăţi.

Cursa a atras 134 de alergători: 39 la maraton, 83 la semimaraton şi 12 la ştafetă. La ora 9 aceştia au plecat în cursă, dar nu înainte de a cânta imnul naţional.

La început a fost frumos (chiar am avut noroc de o vreme superbă), însă după prânz în zona de finish cursa a devenit din păcate un fel de slalom printre oameni. Majoritatea dintre ei ieşiţi la o plimbare de relaxare, acum aveau adevărate dileme existenţiale pe care au fost binevoitori să mi le împărtăşească:
– oameni ăştia chiar au alergat 42km? Cred că sunt premii mari. Cum nu sunt premii? Nu se poate, dom’le, trebuie să primească ceva, un casetofon cu CD, ceva acolo …
– cine a organizat? Primăria, nu?
– la ce oră vine Primarul?
– unde se da fasolea? în sectorul 2 a dat primarul, al nostru de ce nu dă?

În final, deşi au fost câteva mici scăpări, cred că Ro Club Maraton a reuşit organizarea unui nou concurs frumos. Cineva glumea de iniţiatorul maratonul, Ilie Roşu, care după Maratonul Mărăşti-Mărăşeşti şi acesta, deja se specializează pe organizarea de maratoane istorice.

Odată cu acest maraton am dat drumul şi la un proiect personal: Events 42 km, care se doreşte a fi o bază de date a concursurilor şi participanţilor din alergare şi MTB (deocamdată) din România. Sunt deja introduse câteva evenimente şi până începe sezonul de anul viitor o să încerc să import cât mai multe evenimente.
Pagina maratonului pe Events 42km este aici, unde pe lângă rezultate fiecare concurent îşi poate downloada şi diploma electronică.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

7 Comments

  1. Felicitări tuturor celor implicaţi în acest eveniment !
    A fost unul reuşit, iar slalomul printre “civili” de la final a fost bonus 🙂 – să vezi dacă mai poţi schimba direcţia de 3 ori în 3 metri după ce ai alergat tot maratonu 🙂

  2. Felicitari pentru un eveniment bine organizat.

    Felicitari si pentru Events 42km. O idee buna si pusa bine in aplicare.

  3. foarte misto ideea cu events 42, mai ales ca gasesti si clasamentele finale ale maratoanelor. Dar cum facem sa mai adaugam concursuri care nu sunt postate? de exeplu eu am fost anul trecut la Moeciu la maraton si nu apare in lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.