Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc – raport de organizator

Deşi organizat în mare grabă, maratonul Reîntregirii Neamului Românesc a oferit un mod inedit de a petrece ziua naţională, chiar şi plăcut aş zice eu. Totuşi am păstrat un pic şi din tradiţii, după cursă participanţii au fost invitaţi la o fasole-party unde, înainte de premiere au putut urmări ştirile cu sărăcii oameni nemaratonişti care au trebuit să stea la coadă pentru aceleaşi bunătăţi.

Cursa a atras 134 de alergători: 39 la maraton, 83 la semimaraton şi 12 la ştafetă. La ora 9 aceştia au plecat în cursă, dar nu înainte de a cânta imnul naţional.

La început a fost frumos (chiar am avut noroc de o vreme superbă), însă după prânz în zona de finish cursa a devenit din păcate un fel de slalom printre oameni. Majoritatea dintre ei ieşiţi la o plimbare de relaxare, acum aveau adevărate dileme existenţiale pe care au fost binevoitori să mi le împărtăşească:
– oameni ăştia chiar au alergat 42km? Cred că sunt premii mari. Cum nu sunt premii? Nu se poate, dom’le, trebuie să primească ceva, un casetofon cu CD, ceva acolo …
– cine a organizat? Primăria, nu?
– la ce oră vine Primarul?
– unde se da fasolea? în sectorul 2 a dat primarul, al nostru de ce nu dă?

În final, deşi au fost câteva mici scăpări, cred că Ro Club Maraton a reuşit organizarea unui nou concurs frumos. Cineva glumea de iniţiatorul maratonul, Ilie Roşu, care după Maratonul Mărăşti-Mărăşeşti şi acesta, deja se specializează pe organizarea de maratoane istorice.

Odată cu acest maraton am dat drumul şi la un proiect personal: Events 42 km, care se doreşte a fi o bază de date a concursurilor şi participanţilor din alergare şi MTB (deocamdată) din România. Sunt deja introduse câteva evenimente şi până începe sezonul de anul viitor o să încerc să import cât mai multe evenimente.
Pagina maratonului pe Events 42km este aici, unde pe lângă rezultate fiecare concurent îşi poate downloada şi diploma electronică.