Maraton Piatra Craiului 2011 – raport de voluntar

În septembrie am avut ultima adunare generală la Ro Club Maraton. Acolo Sergiu Buciuc a venit cu o idee foarte faină: să facem un punct de alimentare Ro Club Maraton la Maratonul Piatra Craiului. Aşa că pe forumul maraton.info.ro a început o discuţie să vedem cine doreşte să fie voluntar. În final ne-am prezentat la “raport” 4 membri Ro Club Maraton: Claudia Tanase, Florentina Popescu, Sergiu Buciuc şi subsemnatul.

Am fost repartizaţi să deservim CP de La table. Primul punct de alimentare la aproximativ 10km de la start.
A fost o experienţa foarte interesantă să vezi cum trec toţi alergătorii de la MPC.
La început au venit greucenii, unul câte unul, trecând că trenul fără să se oprească. Am încercat să fac şi poze, dar în momentul în care au început să apară grosul plutonului a trebuit să las joaca şi să mă pun pe muncă :-p.

Cu toate pregătirile tot nu am reuşit să facem faţă la volumul mare de concurenţi, am fost mereu la limita cu apa, isotonic-ul sau ceaiul. Uneori nu făceam faţă nici să umplem păharele la cât de mulţi veneau ;)). Sper totuşi că nu s-a supărat nimeni că a aşteptat puţin în CP :-p.

A fost o experienţa interesantă să vezi munca din spatele unui concurs. Una pe care o recomand oricărui alergător, după o să apreciezi mai mult voluntarii din CP-uri. Chiar rădeam cu unii prieteni că ar trebui să facem o regulă neoficială, la 5 maratoane alergate să faci voluntariat la un concurs.

A fost şi o experienţă din care am învăţat una alta. MPC este un concurs cu tradiţie şi Lucian Clinciu şi echipa de organizare au deja au experienţă şi totul foarte bine pus la punct. Sper că nu se vor supăra că voi fura unele ideei şi pentru concursurile pe care le organizăm la Ro Club Maraton.

Poze

Poze concurenţi

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.229223393800075.74310.155693917819690&type=3

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.