Jurnalistul alergatorilor la Campionatul National de Seniori

Acum ceva vreme am fost la o discuţie iniţiată de Aspen România, despre sportul de masă şi promovarea lui. Inevitabil discuţia a ajuns la presă, la interesul sau mai corect dezinteresul pentru alte sporturi decât fotbal. Desigur să arătăm cu degetul este simplu dar soluţia ar trebui să fie una mai constructivă, cel putin aşa cred eu. Televiziunile sunt o afacere, dacă ei vor observa un interes din partea noastră, fie prin urmărirea la TV, online sau fizic a competiţiilor, cu siguranţă şi ele vor acorda mai multă atenţie. Aşa că m-am gândit la un mic experiment care l-am numit “Jurnalistul alergătorilor“, detalii mai jos.

Săptămâna viitoare va avea loc Campionatul Naţional de Seniori. Programul exact al probelor ce vor avea loc pe Stadionul Dinamo în zilele de joi şi vineri îl puteţi găsi aici.

Evenimentul nu cred că va fi urmărit de prea multe televiziuni, poate câteva ziare vor scrie un articol, două după un comunicat dat de FRA. Situaţie care personal mi se pare foarte tristă şi sunt convins că împreună am putea schimba ceva. Ce vă propun este să fim noi “jurnalişti” voluntari ai acestui eveniment.

Practic: participaţi ca spectatori la una sau mai multe din probele din campionat şi faceţi pe jurnalistul:

Faceţi poze sau filmuleţe
Pe care să le postaţi pe facebook sau youtube

Scrieţi un text
Despre eveniment/probă pe care să îl postaţi pe facebook, blogul personal etc. Dacă nu aveţi un blog şi doriţi, îmi puteţi trimite prin email ([email protected]) textul şi eu în fiecare zi voi alege unul din textele primite pe care îl voi publica pe blogul meu ca guest post.

Eu mă gândesc să încerc să fac chiar un live streaming de la eveniment.

Deci pe cine contez ca jurnalist voluntar pentru Campionatul Naţional de Seniori?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.