Invitatie la miscare de weekend – 3-4 august 2013

Nu mai puţin de 10 evenimente am numărat eu în acest weekend. O ultraprovocare solo, concursuri nocturne, concursuri de MTB, ultramaratoane de înot. Concursuri cu ştate vechi sau la prima ediţie, vorba cântecului avem di tăti. La aşa meniu bogat este păcat dacă să nu deguşti măcar unul din concursurile din weekendul acesta.

“Ber2M”, cel mai lung ultra-maraton montan din România!

Primul pe lista de evenimente sportive este o provocare individuală a lui Adrian Ber pentru Pădurea Copiilor. Pe scurt el va alerga 123 km, continuu, pe 2 munţi – Făgăraş şi Piatra Craiului. De aceea, “Ber2M” va fi cel mai lung ultra-maraton montan din România. Ambiţios este şi timpul pe care şi-l propune Adrian pentru cursa: doar 25 de ore.

Punctul de plecare va fi Mănăstirea Turnu Roşu, iar punctul de sosire Fântâna lui Botorog. Diferenţa pozitivă de nivel a traseului este de +7.500 de metri, iar altitudinea maximă la care va ajunge 2.500 de metri.

Poţi să îl urmăreşti şi să îl susţii pe AdrianBer.ro

AQUA CHALLENGE 2013

Cea de-a treia ediţie a maratonului de înot în mare va avea loc în acest an sâmbătă 3 august, în zona Plaja Casino din Mamaia. La eveniment sunt aşteptate 400 de persoane, cu vârste curprinse între 10 şi 50+ ani, care pot opta pentru una dintre cele patru probe, în funcţie de nivelul de pregătire şi de vârstă: proba super scurtă (500 m), proba scurtă (1500 m), proba lungă (5000 m) şi proba regină (7500 m), nou introdusă în acest an.

Şi noutăţile pentru ediţia 2013 nu se opresc aici: anul acesta, pentru eficientizare şi mai multă precizie, cronometrarea va fi făcută cu cipuri.

Îscrierile au fost închise, însă dacă sunteţi în zonă vă invit să mergeţi la încurajare 🙂
Detalii pe smartatletic.ro/aquachallenge

Road Grand Prix – Ploieşti

Seria de concursuri organizate de Alex Ciocan continue cu o nouă etapă. Pe 4 august 2013 sunteţi aşteptaţi in Ploieşti pasionaţi de ciclism de la 6 ani. Mi se pare foarte fain ca evenimentul a plecat de la prima ediţie cu o invitaţie la pedalat pentru cei mici. Tineri de la categoria 15+18 ani vor avea de pedalat aproximativ 30.5 km, cei peste 19 ani aproximativ 37km iar elitele aproximativ 44km. Traseul se va face pe o bucla de aproximativ 1,6 km iar starturile se vor da separat pe fiecare categorie.

Dacă vă grăbiţi mai prindeţi ultimele înscrieri online care se închid chiar in seara aceasta.
Detalii pe www.roadgrandprix.ro

ploiesti4aug

Padina Fest 2013

Padina Fest revine în forţă cu a patra ediţie între 31 iulie şi 4 august 2013 pe Platoul Padina, Munţii Bucegi. Se continuă tradiţia, aşa că pe toată perioada festivalului te vei putea bucura de activităţi montane, workshopuri, concerte şi întreceri sportive chiar în inima muntelui.
Pentru iubitorii ciclismului şi nu numai, Padina Fest organizează a treia ediţie a Maratonului Bucegilor, o întrecere tipică de MTB cross country, într-un cadru spectaculos, la altitudine de până la 2000 metri.
Pentru amatorii de trail running pregătim a doua ediţie Direcţia Omu, concurs de alergare montană în care participanţii trebuie să atingă vârful Omu, cel mai înalt punct din masivul Bucegi şi să termine cursa înapoi în zona de festival.

Mai multe detalii pe http://www.padinafest.ro/

MTB Maraton Miercurea Ciuc – Editia I

Un concurs aflat la prima ediţie, care provoacă toţi pasionaţii de MTB de a străbate un traseu într-o zona pitorească a Munţii Ciucului, traseu ales cu măiestria şi priceperea riderului Kelemen Arpad pentru concurenţi amatori şi profesionişti. Organizat de Asociaţia Siculus Alpin Club şi Extreme Sport Club concursul concursul va avea loc duminică 4 August 2013, cu startul din centrul Municipiului Miercurea Ciuc.
Ai la alegere două trasee, unul de 30 km şi unul de 70 km

Va mai puteti inscrie la fata locului, sambata ,3 august intre orele 17-21 si duminica , 4 august, intre orele 7.3o-9.00. Detalii pe maratonmciuc.wordpress.com

Cindrel În Alergare – Ediția a II-a – Păltiniș, Sibiu

Maraton Cindrel În Alergare este o competiţie sportivă de alergare montană organizată de Asociația PeDale Sibiu. Competiţia are 3 probe de concurs:
proba de maraton, cu o lungime totală a traseului de aproximativ 40 km
proba de semi-maraton, cu o lungime totală a traseului de aproximativ 20 km
– cursa “Familia În Alergare”

Ambele trasee se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate şi vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori. Startul şi sosirea vor fi în Staţiunea Păltiniș din Munții Cindrel, județul Sibiu

Îscrierile au fost închise. Detalii pe inalergare.ro

Zimbraria Neagra XC 2013

Cursa Zimbraria Neagra XC este o competiţie Mountain Bike Cross Country în pădurea din jurul Zimbrariei Negre de lângă localitatea Bucsani, Damboviţa, aflata anul acesta la cea de-a doua editie.

Cursa Zimbraria Neagra XC 13 se adreseaza tuturor amatorilor de miscare în natură, traseele fiind de dificultate redusa, ele parcurgand drumuri forestiere, poteci prin padure sau pe liziera pădurii.

Îscrierile au fost închise. Detalii pe znxc13.sportulpentrutine.ro

Háromszék Kupa Triatlon Grand Prix 2013

Ca şi in anii precedenţi şi în anul 2013 concursul de triatlon “Háromszék Kupa” ediția XXII-a va fi organizat, de “Asociația Alpin Sport” Sfantu Gheorghe, pe data de 4 august, în zona deosebit de frumoasă a “Mestecănişului de la Reci”, în județul Covasna.
Concursul are doua probe:
– Olimpic (1500 m înot , 30 km MTB, 10 km alergare )
– Minitriatlon (500 m înot, 15 km MTB, 5 km alergare)

Inscrieri se vor face si la fata locului pe data de 03.08.2013 pana la orele 21:00.

Acest concurs constituie etapa a V-a a circuitului naţional de triatlon “BIOEEL XTERRA TRIATLON GRAND PRIX 2013”.

Detalii pe www.alpinsport.ro/index.php?id=255

ProSport Midnight Run

ProSport te invită la a doua ediţie a Midnight Run, de data aceasta cu un traseu deosebit: pasajul Basarab. Startul va fi la miezul nopţi şi poţi alerga la una din cele doua probe: Cursa populara 5 km sau Cursa de 10 km.

Detalii pe midnightrun.prosport.ro

Retezat Maraton, ediţia a 3-a

O competitie de alergare pe cararile turistice ale Parcului National Retezat organizata cu sprijinul Primariei Râu de Mori, serviciului Salvamont si al Jandarmeriei Montane din judetul Hunedoara. Probele la care se vor întrece concurenţi sunt:
– proba de maraton (~44.2Km)
– proba de semimaraton (~21Km)
– proba de cross (~14Km)

O competiţie puţin controversată de unii alergători montani cu experienţă din prisma unor greşeli de organizare de la ediţiile trecute. Andrei Gligor va participa anul acesta aşa că poate aflăm de la el dacă s-au remediat lucrurile 😀

Detalii pe retezatmaraton.ro

Tu ce planuri sportive ai weekend-ul acesta?

Eu o să fiu alături de Adrian Ber în încercarea lui. Sper să reuseşesc să mă ţin de el, cu maşina binenţeles :))

Rubrică realizată cu ajutorul sportsplanner.ro

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

    • @c2b7818624a90108dd907eab91e8c32f:disqus nu am nici o scuza. Imi pun cenusa in cap ca am uitat concursul lui Alex.
      Cu atat mai mult cu cat il admir pentru organizarea acestui concurs la care sper sa ajung si eu. Cel mai fain mi se pare ca au categorii speciale pentru cei mici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.