Invitație la alergare de ziua mobilității – RUNFEST 2014

În Săptămâna Europeana a Mobilitatii, 15-21 septembrie, dacă nu ați prins locuri la Transmaraton și sunteți prin București vă recomand crosul RUNFEST 2014. Aflat la ediția cu numărul doi, puteți alerga împreună cu cei dragi, familia și prietenii la una dintre probele între 2 și 15 kilometri, individual sau în ștafetă.

RUNFEST, un cros destinat participanților de orice nivel, va avea loc sambătă, 20 septembrie 2014, în Pădurea Băneasa.

Probe și categorii

Proba Distanta Varsta Categorii de premiere
Copii 2 Km pana la 13 ani, inclusiv M / F: 8-10 ani;

M / F: 11-13 ani

Juniori 5 Km intre 14 si 17 ani, inclusiv M / F
Familie 5 Km copil pana la 13 ani, inclusiv

adult peste 18 ani

Individual Open 5 Km; 10 Km; 15 Km adult peste 18 ani M / F
Stafeta 2x si 3x 2 x 5 Km; 3 x 5 Km adult peste 18 ani

Nota: M / F = masculin / feminin

Dupa ce, anul trecut, la startul acestei competiții s-au aliniat peste 600 de alergători din București dar și din alte orașe din țară, a doua ediție a RUNFEST va oferi participanților un nou prilej de a profita de beneficiile crosului în pădure.

Dorim să atragem în mijocul naturii cât mai mulți alergători și, mai ales, să încurajam familiile să evadeze pentru câteva ore din spațiul urban și să se bucure de frumusețea și răcoarea pădurii. La RUNFEST nu există decât limita minima de vârstă, respectiv 8 ani, așadar oricine este invitat să se înscrie și să vină la start, indiferent de nivelul de pregatire, începător sau alergator cu experiență. Rămânem consecvenți în a oferi oamenilor, indiferent de abilitațile sportive și gradul de pregătire, prilej de bucurie, facând sport, împreună, pe trasee adaptate pentru fiecare
a declarat Catalin Mocuta, presedintele agentiei de marketing sportiv MPG

Înscrierile la cea de a doua editie a RUNFEST sunt deschise și se fac exclusiv online pe site-ul oficial www.runfest.ro. Grăbește-te să prinzi ofertele speciale din luna august!

Pentru mai multe detalii despre eveniment, categorii de concurs, regulament, taxa de înscriere, kit de participare, program, concursuri și premii puse la dispoziție de organizator și de sponsori, te invitam să vizitezi http://www.runfest.ro/, dar și pagina Facebook https://www.facebook.com/runfest.

Ministerul Tineretului și Sportului sustine desfasurarea celei de a doua editii a crosului RUNFEST si sprijina evenimentele care incurajeaza publicul larg sa faca miscare si sa se bucure de frumusetea competitiilor sportive in natura.

Sustin spiritul sportiv si ne ajuta sa comunicam si sa va informam Kiss FM, in calitate de partener media oficial al RUNFEST 2014, revista Plafar si Inga Media, in calitate de parteneri media principali, precum si partenerii media Comunicatedepresa.ro, TV City, Sport Revolution, Romania Pozitiva, Greenadventure.ro, Biciclistul.ro, SportPici.ro si eMunte.ro.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

3 Comments

 1. Multumesc pentru informatie, competitia fiind probabil noua nu aparea prin calendare.

  Poti sa ne spui cate ceva despre dificultatea traseului?
  Pentru un novice intr-ale trail-ului ar fi ceva potrivit? Alerg in prezent 10-15km pe asfalt, ma pregatesc pentru semimaraton in octombrie la MIB, dar nu am aproape deloc experienta pe alte “suprafete”.
  Training planul meu are o alergare de 17km, pace aproape de cursa, in weekendul respectiv. Sa ma inscriu la proba de 15k sau ar fi totusi prea greu si sa ma limitez la 10?

  Scuze de comentariul lung si cu multe intrebari 🙂

  • Buna Sorin,

   Informatii despre traseu gasesti pe site-ul oficial:
   http://www.runfest.ro/ro/ghid/traseu

   El nu este un traseu foarte dificil si poti alerga fara nici o problema chiar daca nu ai experienta de trail-running. Singura exceptie este daca el este umed sau mai rau cu noroi cand ar trebui poate sa incerci sa il parcurgi cu niste incaltari de trail si nu de sosea.

   Daca ai o alergare de 17km recomandarea ar fi sa faci proba de 15km pentru ca se apropie mai mult de distanta ta.

   Spor la antrenamente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.