Infographic – Marele Studiu al Bicicletelor Furate

Iată că după invitația de a completa Marele Studiu al Bicicletelor Furate avem și rezultatele lui. Prezentate frumos sub formă de infografic de către băieții de la OttoVelo.

Din el reiese că 50% dintre respondenți au avut o bicicletă furată, iar 10% au avut mai mult decât o bicicletă furată. Deși bicicliști raportează în proporție de 60% furturile la poliție, doar 7.7 dintre biciclete furate sunt recuperate. Asta îmi spune că trebuie să avem mare grijă de ele, că odată dispărute nu prea mai avem șanse să le vedem.

Partea bună este că ne putem proteja destul de ușor, punănd un antifurt, orice antifurt. Aproape un sfert (24.3%) dintre bicicletele furate nu erau asigurate cu nici un antifurt.
În plus, e recomandat să nu le lăsăm pe scara blocului, 39.5% dintre biciclete fiind furate din aceste locuri.

Ce nu mă așteptam este că cele mai multe biciclete sunt furate în timpul zilei (57.7%).

Iar un ultim sfat ca să vă protejați bicicleta: participați la evenimente sportive 🙂
Se pare că cei care participă fie au mai mare grijă, fie protectorul bicicliștilor îi iubește mai mult 😀

YTV

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

  1. Articolul asta este un fel de reclama mascata la asigurarile de bicicleta , campanie sustinuta de Otto Broker si de Grawe. Studiul a fost facut de Otto broker , in conditii “suspecte” , nu am vazut nici un astfel de studiu pe forumurile / comunitatile de biciclisti si pana azi nu am auzit ca cineva ar face un astfel de studiu. In ceea ce priveste asigurarea bicicletelor este praf in ochi sau mai bine zis un alt mod prin care asiguratorii fac o garuta de bani iar noi ramanem si fara bani si fara bicla……Eu cu o bicicleta de 3000 de euro , noua , cu factura nu am cum sa-i fac asigurare pentru ca este valoarea prea mare :))))) pe de alta parte daca am o bicla de 200 euro pot sa-i fac asigurare dar platesc vreo 50 de euro asigurarea si daca raman fara bicicleta atunci asiguratorul imi da maxim 80% din valoarea bicicletei…cu asa asigurare prefer sa car antifurtul de 4 kg dupa mine si sa nu scap bicla din ochi nici macar cand stau pe buda.

    • Cu siguranta Otto Broker si Grawe au facut demersul asta pentru a promova produsele lor. Studiul lor este defapt o analiza a unor raspunsuri de la un chestionar care a fost promovat la un moment pe mai multe site-uri. Cu siguranta putea fi mai bine promovat, dar eu zic ca peste 900 de respondenti este o cifra oky.

      Ce mi se pare insa util la tot demersul este consitentizarea ca trebuie sa ai grija de bicicleta ta pentru ca poti sa ramai fara ea. Asta inseamna sa ai grija unde o pui (ex: nu in scara blocului) si sa investesti intr-un antifurt. Multi spun ca ar da 100 lei sau peste sa o recupereze dar putin dau asa mult pe un antifurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.