Impresii Mamaia Triathlon Challenge 2010

In ultima perioada am fost mai ocupat ( +lipsa de inspiratie ) asa ca am scris mai rar pe blog. Incerc totusi sa recupez.

Asa cum anuntasem, am fost la preselectia pentru echipa bloggerilor pentru Mamaia Triathlon Challenge 2010 pe care am reusit cu ajutorul atrenamentelor sa o castig. Asa ca eram oficial blogger 1/3 triatlonist.

Din pacate vineri nu am putut pleca prea devreme asa ca nu am ajuns la sedinta tehnica, dar am fost reprezentati cu success de Vlad Dulea care a fost mai mult decat pregatit, si-a luat notite a facut si poze, asa ca seara cand am ajuns si eu si am iesit la un ceai am primit un brief mai mult decat profi ;)).

Pregatiri si asteptari

Dimineata, ne indreptam spre zona de start, suntem cu totii emotionati. Multa lume prezenta, multe biciclete, de la MTB-uri simple pana la adevarate avioane. Ma intalnesc cu amici din Ro Club Maraton, majoritatea s-au bagat la tura completa. Printre 2 novici cu emotii dar curaj mare, Marian Chiriac si Ana-Maria Notingher.

Cursa de triatlon

Se da startul si eu astept impreuna cu Oana pe mal si urmarim multimea de inotatori care incercau cu toti sa se indrepte catere prima baliza. Se vedea clar diferenta intre profi si incepatori. Primul reuseste sa iasa din apa, in timp ce unii inca mai erau la prima baliza.
Ma mut cu Oana la punctul de tranzit si facem pronosticuri care stafeta iese primul din apa, a mea sau a ei. A iesit a ei, insa nu departe vine si Doru Panaitescu care preda stafeta lui Vlad.
Batea vantul pe o directie de inaintare, asa ca Vlad se odihnea cu vantul in spate o lungime ca la intoarcere sa se lupte din nou cu el. Oricum aici se simtea clar avantajul celor pe cursiere care treceau ca mig-ul pe langa MTB-urile din traseu.
Vlad reuseste sa ea stafeta Oanei asa ca eu plec primul in tura de alervare.

Getting the relay

Plec repede in cursa, si incerc sa depasesc lumea de pe traseu. M-ai intorceam un cap sa vad pe cine depasesc, daca e la stafeta. La dus era bine cu vantul in spate. Mergeam destul de bine, reusesc sa depasesc cateva persoane. Cand ajung in capat, parca incepe sa se simta lipsa de antrenament. Ma gandesc ca am plecat si cam tare, si nu sunt obisnuit pe distante scurte, insa parca e si altceva.
Aveam inca jumate (2.5km), insa acum cu vantul in fata, incerc sa fortez un pic ca parca incetinisem. Imi stabilesc target sa depasesc pe cineva care era cam in fata. Incerc sa ma concentrez pe el, si sa anulez putin gandul de oboseala. Reusesc sa il iau, apoi incepem din nou, hai dupa ala acum.
Ajung asa si trec linia de finish. 19m 42s.

Crossing the finish line

Acolo ma asteptau Vlad si sotia lui.
After finish

Terminasem pe locul 19 la stafeta.
After finish

Cros 10k

Dupa ce termin, mi s-a facut putin rau, nu stiu din ce cauza. Insa am dat putin cu ceva dulce si mi-a trecut cat de cat. Nu eram sigur daca sa ma bag si la cross, dar am completat fisa de inscriere si pentru mine si pentru Oana. Cu 5 min inainte de start ma simteam destul de bine, ajunge si Oana care mai alergase la incurajare alaturi de Ana-Maria ( si a fost desemnata primul avocat care ajunge in Rai pentru asta ;)) ) asa ca am zis sa facem si crosul.
Eu am plecat un pic mai pe mijlocul plutonului, iar Oana a plecat chiar ultima ca am avut mici probleme de logistica cui lasam rucsacul. Ma apropii de primii si incerc sa ii ajung. Ii vad acolo in fata, era Adi Bostan pe 2, dupa Mihai Orleanu. Nu reusesc sa ma tin dupa ei, usor usor se distanteaza. Incerc macar sa nu incetinesc prea tare. Din pacate raul vine din nou, incerc sa nu ma gandesc la el si sa mentin. Trece si prima tura, si inca eram in spatele lui Mihai, ca pozitie ca distanta dintre noi era destul de mare. Pe tura 2 insa ma depasesc un tip si o tipa, incerc sa ma tin dupa ei dar nu merge.
Din fericire pe intoarcere cand stau cu vantul in fata, o fata a venit si ma tras putin, destul cat sa imi capat din nou ritmul. Am incercat sa facem schimbul sa trag eu in fata dar ea nu a mai reusit sa tina pasul.
Termin destul de slabut la 42-42 de minute. Nu m-am uitat prea atent ca mi s-a facut si mai tare rau.
Reusim sa mancam pana la premiere si apoi mi-a mai trecut.

Concluzii

Desi mi-a fost putin rau ( dar oricum am o gena de masochism ) mi-a placut foarte mult concursul asta, si trebuie neaparat sa invat sa inot bine sa ma bucur si eu placerea de triatlon.
Felicitari Smart Atletic si Vlad Stoica pentru organizare si promovare, unde desi au fost mici scapari, au reusit sa atraga multii amatori si asta e o realizare.
Felicitari lui Bogdan ca s-a gandit sa faca o echipa a bloggerilor.
Felicitari echipei bloggerilor pentru reusita.
Felicitari tuturor care au participat si care au terminat aceast concurs suntem cu totii invingatorii pentru ca promovam acest sport si mai ales sportul de masa.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.