[film] Without Limits

Steve Prefontaine este o legenda a atletismului american si mondial. El a reusit sa atraga atentia media asupra atletismului si alaturi de alte legende ale vremii a fost responsabil de cresterea popularitatii alergarii.
Un adevarat fenomen, aclamat de mii de fani la fiecare cursa, Pre cum era cunoscut, a fost recordmen la toate distantele de la 2,000 la 10,000 metri. Este cunoscut pentru strategia lui de cursa, alergatul in fruntea plutonului de la inceput pana la sfarsit, spre disperarea antrenorului si deliciul fanilor.
Din pacate cariera lui se termina abrupt la varsta de 24 de ani, cand Pre moare intr-un accident de masina.

Filmul Without Limits a fost lansat in 1998 prezinta ascensiunea lui Prefontaine de la alergator in echipa liceului la favorit in proba de 3000m de la Olimpiada din München, sub indrumarea antrenorului si mentorului Bill Bowerman ( cofondator Nike).
Desi filmul este un pic dramatizat, el reuseste sa pastreze trasaturile principale ale lui Pre: increzut, indarjire uneori dusa pana la aroganta.
Jocul / lupta permanenta intre Pre si Bowerman, fiecare incercand sa demonstreze ca are dreptate in stilul de alergare este absolut genial.

Scenele de alergare sunt absolut superbe, datorat poate si co-scriitorului Kenny Moore, prieten cu Prefontaine si fost atlet de performanta. Nu cred ca este un film despre alergare, poate chiar despre orice sport, scos de Hollywood care sa inspire asa de mult, si care sa fie pe placul sportivilor.

Filmul se gaseste pe in format DVD pe Amazon.

Mai jos aveti trailerul.

Vizionare placuta.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.