Fii Moș Crăciun pentru un campion!

Nu știu dacă există un dubiu că sportul nu este cel mai susținut domeniu din România. Putem să arătăm cu degetul la stat, primării, minister sau alte instituții că nu fac mai mult. Până când ei se vor mișca mai cu talent, cei care vor suferi sunt micii campioni, copii talentați care își pierd speranța și dragul de sport din lipsa unei susțineri minimale. Îi felicit din toată inima pe cei de la SportGruru și Fundația Mereu Aproape pentru inițiativa de a le arăta acest copii că nu sunt singuri, că munca şi talentul sunt răsplătite şi în România.

Te invit să Fii Moș Crăciun pentru unul sau mai mulți copii, cumpărând unul sau mai multe elemente de echipament special pentru ei. Desigur că o pereche de încâlțări cumpărate de noi nu va schimba România, dar eu zic că sunt șanse mari să facă diferența în viața unuia din micii campioni de mai jos. Poate-poate va fi gestul care îi va reda încrederea să continuie viața de sportiv de performantă.

"Fii Moş Crăciun pentru un Campion", o nouă campanie Observator!Sute de copii talentaţi trăiesc drame fără de sfârşit: pe ei sportul ar putea să-i scoată din mizerie şi să le dea o şansă în viaţă. Fă-le o bucurie de Sărbători http://goo.gl/whGyog#FiiMosCraciunpentruunCampionAlegeţi un echipament pe care vreţi să îl dăruiţi unui mic campion şi susţinerea dumneavoastră va fi măsurată în medalii.

Posted by Observator on Saturday, December 19, 2015

Alege un campion și echipează-l pentru victorie!

Box Raul Hanzi Sebastian 11 ani

Raul Hanzi Sebastian

Are 11 ani, 2 medalii la box, o singură pereche de pantofi şi locuieşte într-un bloc fantomă. Merge la şcoală pentru că antrenorul l-a împins să facă asta. Vrea să fie “cilivizat”: să nu înjure şi să nu asculte manele. Sportul e singura lui şansă de a ieşi din ghearele sărăciei.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Box Jurca Eugenia Ioana 17 ani

Eugenia Ioana Jurcă

Jeni, cum îi spun apropiaţii, are 17 ani şi clar nu loveşte ca o fată. E dublă campioană naţională la box. Are un tatuaj cu mama ei, cea care iniţial s-a opus intrării ei în ring. Acum, tânăra câştigă competiţie după competiţie ca să o facă mândră pe cea care i-a dat viaţă. Stă cu bunica, care e oarbă şi face naveta ca să poată să se antreneze. Nu are nici măcar geacă de iarnă.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Box Cosmin Girleanu 16 ani

Cosmin Gîrleanu

I se spune “Cozu”. Are 16 ani şi e campion mondial la Juniori. Anul acesta, la Sankt Petersburg, imnul României a fost intonat datorită lui. Dar, el nu are nici măcar ghete de antrenament. Când era mic, era bătăuşul şcolii, dar sportul l-a disciplinat şi acum e idolul piticilor din sala de antrenamente.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Box Fernardo Rat 13 ani

Fernando Raț

Are 13 ani şi face box de numai jumătate de an, dar a câştigat deja 2 medalii de argint în competiţiile naţionale. Mai are 4 fraţi şi e foarte ruşinat că nu are prea multe. Se antrenează în pantaloni scurţi. Şi iarna, şi vara. Adidaşii sunt de la fraţii mai mari. Dar, când e în sala de box se visează deja campion mondial şi simte că nimic nu-l poate opri din drumul lui.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Gimnastica Galati Andreea Laura Nacu 15 ani

Andreea Laura Nacu

Are 15 ani, a luat locul 1 la Campionaţul Naţional Şcolar de Gimnastică, la individual compus, bârnă, sol şi sărituri. Tatăl ei e plecat în Italia să muncească, fratele e cel care o sprijină cu bani, cât poate. Se antrenează, la Galaţi, într-o sală în care niciun aparat nu e întreg şi riscă în orice moment să se accidenteze.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Gimnastica Onesti Maria Onofrei 6 ani

Maria Onofrei

Are 6 ani, e crescută doar de tată şi antrenorii de la Oneşti îi admiră perseverenţa. Îşi doreşte foarte mult o păpuşă, acum nu are nici măcar una, şi e convinsă că gimnastica o va ajuta să o obţină. La sală are deja prieteni, acasă îi ţin companie găinile de care are grijă. E firavă, mult prea firavă pentru vârsta ei, dar sportul ar putea să o ajute să doboare toate barierele.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Gimnastica Onesti Denisa Marchidan 6 ani

Denisa Marchidan

Are 6 ani, face gimnastică de 1 an, e crescută de măicuţe. În grupa ei e considerată a fi una dintre cele mai talentate gimnaste. Se antrenează într-un costum la mâna a doua şi nu are încălţările potrivite.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Patinaj Stefana Motronea 15 ani

Ștefana Motronea

Are 15 ani, e campioană naţională absolută la patinaj de viteză. Dar, se antrenează pe asfalt pentru că România nu are patinoare şi nici piste adecvate pentru antrenamente. Adoră să se joace cu Miley, căţeluşa ei, să picteze. Principalul ei “sponsor” sunt părinţii. Ea este “cocoşul” în relaţia cu fratele.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Patinaj Bogdan Motronea 15 ani

Bogdan Motronea

Are 15 ani, e fratele geamăn al Ştefanei. E poreclit Săgeata Albastră şi e, ca şi sora lui, campion naţional absolut la patinaj viteză. E energic şi glumeţ, îi place să joace fotbal cu prietenii şi se antrenează tot pe asfalt.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Patinaj Laura Chinches 19 ani

Larisa Chinceș

Are 19 ani şi a renunţat la patinaj de viteză după ce a strâns peste 50 de medalii şi a obţinut de mai multe ori titlul de campioană naţională absolută. Şi-a dat seama că nu mai poate progresa, nu are nicio şansă în faţa concurenţilor din străinătate. În plus, nu mai voia să-i vadă pe părinţii ei cum fac sacrificii pentru ea. A avut în toată cariera o
singură pereche de patine noi. S-ar întoarce oricând la patinaj, dacă ar avea condiţii.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Haltere Marinela Morosanu 14 ani

Marinela Moroșanu

Are 14 ani şi a luat anul acesta medalia de bronz la Europene, la haltere. Are 8 medalii de aur la Campionatele Naţionale. Visa să ajungă gimnastă, dar un accident la antrenamente i-a schimbat destinul. A avut noroc cu antrenorul de la haltere, care i-a intuit potenţialul. În copilărie, n-a avut alte jucării. Trăieşte într-o familie sărmană. 13 fraţi a avut, dar doi au murit. Unul, călcat de maşină, în ziua de Paşte. Ambiţia a dus-o pe Marinela tot mai sus. Un copil din satul Fundul Moldovei ajuns la Centrul Olimpic Naţional de Juniori.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Poza Andreea Olaru 14 ani

Raluca Olaru

Are 14 ani şi de 4 ani face haltere. A fost remarcată la şcoală de antrenori. Vrea să ajungă la Olimpiadă. La campionatul Internaţional din Turcia a luat locul 1. Are 3 surori şi un frate de 5 luni pe care l-a văzut doar de 3 ori, mai mult stă în cantonamente.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Lupte Diana Voiculescu 8 ani

Diana Voiculescu

Are 8 ani şi vrea să facă performanţă. Dintre cele trei surori Voiculescu, Diana – Piti, cum îi spun prietenii, este cea mai mică. Însă dă dovadă de ambiţie fără limte şi spune că îşi doreşte să ajungă cineva în viaţă.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Lupte Delia Gabriela Voiculescu 11 ani

Delia Gabriela Voiculescu

Are 11 ani şi 7 medalii la Lupte. Ca să-şi ajute familia a vândut fier vechi. Se antrenează cu cele două surori ale ei, în curtea sărăcăcioasă, pe o saltea veche, prăfuită. Îşi doreşte o viaţă mai uşoară. Este sora mai mare, un copil maturizat prea devreme. Tatăl natural nu a mai vorbit cu ea de doi ani. Mama munceşte pe un şantier naval, de dimineaţă până seara. Între antrenamente, Delia este şi părinte.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Lupte Alexandra Voiculescu 9 ani

Alexandra Voiculescu

Are 9 ani, 2 medalii la Lupte şi îi place matematica. Este sora vitregă a Deliei. Şi ea luptă cu sărăcia şi visează să-i zâmbească destinul măcar o dată. Tatăl nu le-a văzut pe niciuna dintre surori în competiţii. Trebuie să muncească pentru a întreţine familia.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Lupte Teodorescu Stefan 16 ani

Ștefan Teodorescu

Are 16 ani, 7 medalii la Lupte şi a făcut înainte şi 3 ani de rugby. În fiecare zi, timp 3 ore, se antrenează. E singurul sport pe care şi-l permite pentru că e gratuit. Părinţii pot să-i ofere doar susţinere. Se gândesc disperaţi că, peste câteva luni, vor fi daţi afară din garajul pe care ei îl numesc casă.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Lupte Ana Maria Ciolan 12 ani

Ana-Maria Ciolan

Are 12 ani, e vicecampioană naţională la lupte şi nu are casă. A strâns 15 medalii. Doar luptele îi mai aduc un pic de bucurie în suflet. La 12 ani, Ana nu ştie ce înseamnă să ai o casă a ta, camera ta. Voinţa Anei s-a născut din suferinţă. Pe când trăia tatăl ei, alcoolic, a învăţat pe propria piele, dar şi prin ochii mamei, ce înseamnă violenţa.

Click aici pentru a cumpara echipament!


Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.