Dragă tată, îți mulțumesc!

A doua duminică din luna mai a fost declarată oficial în România: Ziua tatălui. Cei de la Gillette ne încurajează să folosim această ocazie pentru a le mulțumi taților pentru lucrurile minunate pe care le-au făcut și le fac pentru noi. Iar dacă sunteți ca mine, mai „chetroși”, poate e printre puținele momente în care le spunem un “Te iubesc” din suflet.

Tatăl meu este la prima vedere un om extrem de sobru. Un vecin de lângă casă a crezut probabil că va trebui să se mute când l-a văzut prima oară. Un ceangău cu o barbă aspră, roșie, nu prea îl califica nimic la vecinul anului. În realitate, este un om care pune mult suflet în momentul în care trebuie să ajute pe cineva și de multe ori se dă peste cap dacă a promis cuiva ceva.

A doua zi de școală

În prima zi de școală a venit cu mine și mi-a arătat drumul spre școală. A mers cu mine până în clasă, tipic oricărui părinte. Seara acasă, m-a întrebat cum a fost la școală și dacă cred că am să mă descurc să merg singur. Am zis un „…. aaa …. cred că … mda”, crezând că el se referă așa peste o săptămână. “Atunci, mâine mergi singur.”

Tipic pentru tatăl meu, care mereu mi-a dat destul de mare libertate și încredere. A doua zi, am plecat împreună cu un coleg și vecin de bloc spre școală, singuri. La școală eram extrem de mândri că noi eram dintre cei mai “mari” care știam drumul singuri.

Copil de șantier

De prin clasa a doua am evoluat la nivelul următor, mergând uneori singur de la apartamentul din oraș la casa de la țară pe care părinții mei o construiau. Mergeam cam până într-un kilometru până la stația de autobuz, iar la capât mai mergeam cam tot un kilometru până la casă. Nu era cine știe ce, dar asta mă făcea să mă simt că sunt un “om mare”.

Îmi plăcea enorm să merg la șantier, unde îi băteam mereu la cap pe meșteri să mă învețe și să mă lase să dau și eu cu mistria, să bat un cui. Nu erau foarte multe jocuri în acea perioadă, dar chiar și așa, îmi plăcea mult mai mult să plimb o roabă decât o mașinuță.

Propriul profesor

Construirea unei case era destul de costisitoare, așa că de multe ori pentru a face unele economii, tatăl meu se apuca să facă unele lucruri singur. De la tencuit, montat instalații sanitare sau turnat betoane, a învățat de nevoie. De multe ori mă lăsa pe lângă el și simțeam că învățăm împreună. Asta pentru că mă mai întreba din când în când: ce zici, e bine așa? Nu știu dacă vorbea singur, dar pentru mine era extraordinar să simt că îmi cerea părerea. Nu totul mergea din prima, uneori se mai stricau, mai trebuiau refăcute. Dar bucuria când reușeam să ducem la capăt ceva era una fantastică.

Nu am avut parte de experiența clasică să mă învețe să merg pe bicicletă, dar cred că m-a învățat indirect prin lecția de a mă lăsa să mă descurc și singur. M-am chinuit teribil, am căzut de multe ori, dar până la urmă cred că am fost mult mai fericit în momentul în care am reușit singur. Acest masochism m-a ajutat să mă chinui și să nu renunț nici la ski J

Te iubesc, tată!

Am învățat enorm de multe de la tine. Am învățat, în primul rând, să mă descurc singur, să învăț să fac anumite lucruri cu mâna mea. Chiar dacă uneori e mai ușor să chemi pe cineva, chiar dacă poate nu e la fel de finisat ca după un specialist, parcă te simți altfel când la final te uiți și știi ca acel ceva este făcut de tine.

Cu lecția asta importantă primită de la tine, sunt cine sunt acum. Am reușit să învăț singur programare, deși eu eram la un liceu economic. Am reușit apoi să schimb din nou domeniul și să învâț despre zona sportivă, ca sportiv amator sau ca organizator de evenimente.

Idee de cadou pentru ziua taților

Dacă ești ca mine și îți este greu să alegi un cadou, anul acesta cei de la Gillette îți dau un ajutor cu pachetul promoțional: Ce e mai bun, pentru cel mai bun tată. Pachetele speciale dedicate taților conțin diferite aparate de ras Gillette alături de accesorii pentru bărbierit printre care geluri de ras, produse after shave sau rezerve. Pachetele sunt disponibile cu diferite oferte promoționale, fiind astfel mai simplu de achiziționat și pot fi oferite cadou oricărui tată.

 

Save

Save

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.