Cum sa iti faci proprii Vibram Five Fingers

Exista o adevarata miscare in lumea alergatorilor in directia incaltarilor “minimaliste”, cei mai celebrii fiind Vibram Five Fingers, sau pantofi cu degete. Am primit cadou o pereche, insa nu am reusit inca sa ii incerc la o alergare. Astept sa treaca un pic zapada si apoi ii scot la o tura sa vedem ce stiu.
Din pacate e cam greu sa ii cumperi in Romania, din ce stiu momentan nu exista un magazin care sa ii vanda, solutia fiind comanda online dinafara. Atentie totusi ca sunt multe copii chinezesti, am inteles ca cel mai simplu sa iti dai seama e dupa culoare. Vibram nu produce in culori tipatorare (mov, roz etc).

Pana cand o sa fie usor sa ii cumparam si in Romania am gasit un tutorial despre cum sa iti faci propria pereche acasa :D.

Pasul 1

Se incepe cu o soseta, care va fi structura pantofului. Atentie trebuie sa fie cu degete 😀

Pasul 2

Aici e toata magia. Pana la urma VFF sunt o soseta cu un strat de guma ca sa nu ne taiem. Asta e toata ideea de la care a plecat miscarea asta. Sa alergi cat mai natural, dar cum descult e aiurea si te poti accidenta s-a inventat acest strat protector.
Niste baieti inteligeti au inventat o “plastilina” care dupa ce se usuca la temperatura camerei are consistenta unui silicon mai dur. Este denumit Sugru si livreaza si in Romania, fara costuri prea mari de transport. El poate fi folosit si la alte “reparatii”. Mai jos vedeti un filmulet demostrativ cu aceast material.

Pasul 3

Dupa ce am cumparat Sugru, incepem sa il punem intr-un strat de jumate de centimetru, cat mai egal pe talpa sosetei.

Pasul 4

Yeeey avem Vibram Five Fingers facuti manuali. Sunt chiar curios cum se alearga in ei ;)). Ma gandesc sa comand niste Sugru, care mi se pare oricum o substanta foarte interesanta, si cred ca as putea sa ma joc cu ea si in alte “proiecte”.

Daca cineva se apuca sa isi faca sa ne spuna si noua cum au iesit :D.
Lista completa de instructiuni aici.

Spor la alergat.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

9 Comments

  1. Gabriel, FiveFingers se gasesc totusi si la unele magazine din Romania. Nu stiu acum numele magazinului, dar daca vrei ma pot interesa.

    Daca iti faci o pereche care sa alerge sub 3h pe maraton sa imi zici si mie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.