Cum sa depozitezi bicicleta in apartament

Desi afara inca e zapada, totusi maine incepe luna martie si acusica vine caldura, iar bicicleta pe care acum o tii poate la racoare, in boxa, o sa isi ceara portia de plimbare. Iar daca esti norocos sa stai in apartament incepe din nou marea problema: unde naiba sa tin eu bicicleta ?.
Iar daca esti bici-fan inraiat, ai si cursiera si MTB, poate mai are si sotia / prietena / colegul de apartament una/doua, atunci deja aveti o problema.

Pe casa scarii nu prea e bine sa o tii, chiar daca ai tu interfon si paznici sub forma de pensionari cu vizor la indemana tot exista un risc mare sa ramai fara ea.
Asa ca trebuie sa o tii in casa, dar ca sa nu ocupe prea mult loc si sa nu te incomodeze o sa fac o lista tot felul de sisteme de prindere care sa te ajute.

Delta Michelangelo Two-Bike Gravity Stand

Un sistem foarte ingenios care poate tine doua biciclete si are un avantaj major fata de sistemele clasice: nu trebuie sa dai gauri in perete. Pentru cei care stau in chirie (subscriu) e un avantaj major, nu trebuie sa te rogi de proprietar sa ii ceri voie sa ii gauresti peretele.

In Romanica nu stiu unde se gaseste, dar il gasesti pe Amazon la 50$. Daca ai un prieten bun cu aparat de sudura si putin timp liber te-ai scos poate cu 2-3-6 beri.


Cycloc

Daca folosesti bicicleta des, daca mergi cu ea la birou cred ca solutia asta ar fi pe gustul tau. Desi e doar pentru o singura bicicleta, prinsa vertical sau orizontal, ce e misto e ca poti sa iti tii si toate cele necesare: manusi, ochelari, casca.

Din pacate e cam scump (100$) si poate fi comandat de aici.


Neiko Bicycle Lift

O alta solutie inteligenta, insa nu stiu cat de utila e intr-un apartament. Pe langa asta permite stocarea unei singure biciclete si cred ca dureaza putin sa o urci si sa o coboril.
Daca totusi te intereseaza o gasesti tot pe Amazon, dar e mai ieftina: 13$. Aici prietenul sudor are mai multa munca de finete.


Cuier de biciclete

O alta solutie ingenioasa, care insa o poti face acasa. Daca ai un weekend liber, iti printezi instructiunile, cumperi materialele si te apuci de treaba. Din ce am vazut, materialele nu ar trebui sa coste asa mult. Avantajul e ca tine doua biciclete, ocupa mai putina suprafata si cred ca la baza poti pune o folie de PVC sub el pentru cazurile cand vii dupa o ploaie sau nu ai apucat sa o cureti. Un alt avantaj e ca nu necesita gauri in perete sau alte nebunii, asa ca proietarul poate dormi linistit.

Instuctiuni: gasesti aici


Rastel vertical

Inca o solutie pe care poti sa o construiesti singur. Daca ai ceva biciclete, cred ca asta e solutia pentru tine. Stand vertical ocupa mai putin spatiu si in plus solutia e scalabila, il faci cat de lung ai nevoie ;)). In plus cred ca se poate adauga la fel o folie de PVC pe perete si in partea de jos, cand pui bicicleta la “uscat” dupa o tura mai uda.
Din pacate va trebui sa dai ceva gauri in perete, daca esti chirias sper sa ai un proprietar ingaduitor ;)).

Instuctiuni: gasesti aici.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

9 Comments

  1. ai o solutie pt 10 ca pe mine ma depasit ,cum o las la use dispare apropos toata familia avem cite 1,2 chiar si3

  2. Salut! Pentru un Pegas, care are cadrul diferit de cele din imagini, ce suport crezi ca ar fi ok? As vrea s-o pun pe perete, orizontal.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.