Cum a fost la preselectia pentru Jocurile BMW X3

Duminica dupa-amiaza am avut preselectia la Jocurile BMW X3.
Preselectia a avut loc la World Class Fitness&Spa Jolie Ville in Pipera. Fiecare din cei care au trecut din proba teoretica urma sa aibe un test fizic la ambele sporturi la care s-a inscris in concurs.

Concursul este gandit ca fiind pe echipe, fiecare membru sustinand doua probe, echipa cu punctajul cel mai mare mergand la concursul final de la Geneva.
Eu nu imi completasem echipa si, teoretic, am participat individual la probe, insa am fost inscris intr-o echipa in mod automat.

Dupa experienta mai putin placuta cu proba teoretica (tot nu inteleg scopul ei cum la concursul final nu va fi una), nici la proba fizica nu pot sa spun ca am fost foarte incantat.

In primul rand, am inteles din regulament ca am fost inscris intr-o echipa in mod automat; fiind totusi un concurs pe echipa, as fi dorit sa stiu si eu in ce echipa. Degeaba scot eu un timp bun la probele mele daca cei cu care eram in echipa nu reusesc sa obtina un punctaj bun la probele lor. Nu ca as fi putut face ceva, dar cred ca era frumos sa stiu si eu cu cine sunt in echipa. Daca aflam inainte de preselectie poate vorbeam intre noi sa venim in acelasi timp la preselectie, gandeam un nume de echipa, poate faceam si un strigat de lupta si stateam unii langa altii sa ne incurajam in timp ce sustineam probele. Poate nu mergeam mai departe, dar era cred o experienta mai placuta.

La preselectie, am fost preluat de receptionera de la World Class si am semnat o declaratie ca sunt major, sanatos si cu vaccinarile la zi.
Mi s-a parut un pic ciudat ca nu exista nici un reprezentant din partea BMW Romania, cel putin nu am observat eu.

Inainte de a fi preluat de un antrenor pentru sustinerea probelor am fost anuntat ca trebuie sa port obligatoriu un tricou negru de bumbac cu un imprimeu cauciucat destul de mare cu Jocurile BMW pe fata. Inteleg rolul lor pentru reclama, dar pentru mine a fost un pic aiurea, mai ales ca am alergat pe o banda in fata geamului unde am facut sauna in tricoul ala negru. Poate era mai indicat sa facem poze cu ele inainte sau dupa probe, poate chiar si alergand dar nu in timpul probelor.

Mai jos o sa prezint probele la care au fost supusi concurentii pentru fiecare sport.

Alergatul

S-a facut pe banda, alergat 15 min si se masura distanta parcursa. Comparativ cu alte sporturi la alergat cred ca a fost cel mai bine simulat.
Fiind vorba de o locatie langa padurea Baneasa, cred ca se putea aranja destul de usor un traseu de 5Km prin padure la care sa participe toti alergatorii. Asa rezolvai proba de alergare odata pentru toti si era si mai aproape de realitate. Sunt unii alergatori foarte buni care nu sunt obisnuiti pe banda si nu au acelasi randament.

Bicicleta

Proba s-a tinut pe o bicicleta stationara la nivelul 5, pedalat 15 min si masurat distanta parcursa.
Aici a fost chiar mai rau ca pe banda. In primul rand pentru mine a fost foarte ciudat pe bicicleta stationara, nu imi gaseam un ritm. In plus la nivelul 5 cand ajungeam la o anumita cadenta simteam ca dau in gol, nu era ca pe o bicicleta cand poti sa schimbi viteza. Pe langa asta proba de la concurs va fi una de MTB, unde conteaza mult si tehnica, nu doar forta de pedalat.
La fel ca la alergare aceasta proba se putea desfasura perfect in padurea Baneaza, nu ai poate dealuri, dar era cu mult mai bine decat pe bicicleta stationara.

Ski

La aceasta proba am inteles ca s-a facut pe biciclete eliptice.
Nu am idee cum s-ar fi putut rezolva aceasta proba relativ usor, fara o deplasare la o partie in Bulgaria ca la noi nu stiu daca mai e undeva zapada.

Regata

La aceasta proba s-a masurat forta. Am inteles ca au fost si o proba de tractiuni.
Nu am experienta asa ca nu ma pot pronunta asupra ei.

Condus

Din regulament am inteles ca s-a tinut virtual (pe wii games cred).
Aici cred ca cei care au intradevar calitati de sofer au fost putin dezavantajati. Una e sa conduci o masina adevarata unde auzi, simti masina si alta e pe simulator.

Golf

Nu stiu cum s-au desfasurat probele pentru golf si nici nu am observat pe nimeni care sa fie la aceasta proba.
Sper totusi ca au inchiriat terenul de golf din Herastrau de la la Clubul Diplomatilor.

Concluzii

Un pic dezamagit de aceasta preselectie. Este concurs foarte interesant, insa preselectia a avut cateva bile negre.

O alta precizare: pe site apar ca vor fi 60 de echipe din 18 tari, asta inseamna cam 3 echipe de tara, insa Romania are doar doua echipe: una aleasa din preselectie si una “formata din celebritati nationale selectate discretionar de catre Organizator”; sa inteleg alocarea de echipe pe tara se face diferentiat ?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

5 Comments

 1. Si eu am fost la preselectie , si am dat din bicicleta , si condus . La proba condus , eu cel putin , am facut 20 de sprinturi cu revenire in start pe timp cronometrat . Nu stiu nimic ca sa dat condusul pe wi-fi si nici nu am vazut .. desi am vazut multi dand aceasi proba de condus la fel ca mine .

 2. Intr-adevar, proba de condus nu s-a tinut pe simulator cum ne asteptam, ci a constat intr-o proba de “reflexe si coordonare”. In fapt, trebuia sa sprintezi de 20 de ori spre cate una din cele 7 mingii medicinale numerotate, dispuse aleatoriu prin sala, numarul fiind strigat de instructor la momentul revernirii la baza.

  Colegul meu de echipa care a fost inscris la proba de condus, a declarat ca a fost CEA MAI DIFICILA PROBA din punct de vedere fizic, mult mai dificila decat proba de fitness. Alergarea intensa cu capul in jos l-a facut sa aiba nevoie de 40 de minute sa-si revina.

  Golful am inteles ca a constat in efectuarea unui numar cat mai mare de flotari, coroborat cu un exercitiu de indemanare – introducerea de mingii de golf intr-un cosulet aflat la cativa metri departare – cat mai multe reusite dintr-un numar dat de incercari. Nici vorba de teren de golf…

  Ski-ul, prozaic simulat, un numar cat mai mare de genoflexiuni in 60 de secunde. Partie de ski? Haida-de!

  Pentru cine nu era inscris la proba de alergare si/sau bicileta se sustinea suplimentar o proba de fitness – alergare 15 minute pe bicicleta eliptica – pentru un numar cat mai mare de km in 15 minute.

  Un paradox cel putin surprinzator: O persoana inscrisa la GOLF + CONDUS, sporturi care nu necesita o forma fizica iesita din comun, bazandu-se mai mult pe indemanare si reflexe, A FOST SUPUSA LA CEL MAI INTENS EFORT FIZIC BRUT din toata preselectia, intrucat a avut de efectuat urmatoarele probe:

  – introducerea mingiei de golf in cosulet
  – 20 DE SPRINTURI NEBUNESTI intr-un timp cat mai scurt, o proba de o rara dificultate
  – NUMAR CAT MAI MARE DE FLOTARI, fara limita de timp, moment in care te fortezi pana peste limita
  – 15 MINUTE de alergat pe bicicleta eliptica, care este tot un fel de banda…

  Prin urmare, dolofanul Schumi Woods, trebuia sa fie de fapt un zeu grecesc Ben Tyson…

  P.S. Personal imi displace mai mult lipsa de informatie de la data probelor fizice si pana in prezent… Am ajuns pe acest blog, tocmai cautand o stire de la GSP sau BMW care sa anunte macar desfasurarea evenimentelor, eventual cu poze etc…

  • Mai rau decat ma asteptam la celelalte probe.
   Si eu ma asteptam sa se publice undeva un articol sau ceva care sa contina poate si pozele pe care tot le facea un tip pe acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.