Crosul Petrom 2011 – raport de cursa

Crosul Petrom este o cursa care a crescut de la un an la altul, atât în număr de concurenţi cât şi în efortul organizatoric. Anul acesta au devenit, sper să nu mă înşel, primii care au organizat un cros cu timing eletronic. Cum eram în Bucuresti nu puteam să lipsesc :-p.

Anul acesta putem să ştim cu exactitate câţi oameni au alergat după listele de la timing: 1346.
Ca la orice cros, mă aşteptam la îmbulzeală la start aşa că m-am pus în prima linie, nu de alta dar era să pic în bot la vreo două crosuri şi chiar nu îmi doresc să şi reuşesc vreodată. Din păcate startul s-a tot amânat şi venea câte unu-altu şi se tot punea în faţă, aşa că la sunetul pistolului mă trezesc în a treia linie.

Imediat ce se dă startul incerc să ajung plutonul din faţă făcând slalom printre “obstacole”. Cu coada ochiului văd vreo doi în stânga cum se împiedică şi pică. Mă uit atent la cei din faţa mea, nu cumva să facă şi ei la fel şi să mai calc şi eu pe ei, sărăcii.
După 100m deja încep să fac slalom printre vitejii de ocazie care, rând pe rând, trag pe dreapta horcăind mai tare că un TBC-ist. Până ajungem la urcarea din stânga casei poporului deja se cernuseră mulţi. Uşor, uşor mai câştig câte o poziţie însă plutonul din faţă e departe, poate totuşi îi mai prind pe coborâre. Staţi liniştit, nu îmi făceam iluzii să îi şi depăşesc, doar să mă apropii de ei cât mai mult.

Pe coborâre dau drumul la picioare cât pot însă nu reuşesc să prind decât vreo doi/trei până la final.

Trec linia de finish in 9min 24sec, locul 26 la general si 12 la categoria de varsta.

Diploma oficiala

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.