Raiffeisen Bank Maratonul București a crescut mult de la prima ediție. Traseul evenimentului este unul mai lung și mai frumos, numărul de participanți este incredibil comparativ cu prima ediție. Odata cu evenimentul îmbucurător este și faptul că numărul de cauze și fondurile strânse prin acest eveniment a crescut la fel de tare.
Mai jos aveți comunicatul oficial cu toate datele despre Maratonul București, dar înainte trebuie să ne lăudăm și noi un pic cu rezultatele de pe Galantom 🙂 Anul acesta până la acest moment s-au strâns puțin peste 218 mii de lei de 242 de fundraiseri voluntari ce au alergat la eveniment. Meritul este în mare parte a lor și a celor 31 de cauze susținute de ei. Noi ne bucurăm că am putut să le oferim un instrument care să îi ajute în demersul lor.
Aproape 14.000 de alergători la cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, 8-9 octombrie 2016
Bucharest RUNNING CLUB anunță că aproape 14.000 de persoane (adulți și copii) au participat la cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care a avut loc sâmbătă și duminică 8-9 octombrie în Piața Constituției.
Învingătorul Maratonului de 42,195 km, a fost Kiptum James Barmasai din Kenya, cronometrat cu 2h 15min 05sec, urmat de către conaționalii săi Kitum Edwin Kiplagat, pe locul doi, cu 2h 16min 52sec, și pe locul trei Kimeli Patrick Kiprono cu 2h 18min 36sec. Proba feminină de Maraton a fost câștigată de Wakjira Zeritu Begashaw din Etiopia, cu timpul 2h 40min 33 sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către Kimaiyo Sally Jemutai din Kenya, cu 2h 40min 50sec și Tayr Fatuma Usen din Etiopia, cu 2h 40min 53.sec.
La proba semimaraton, Marco Macchia din Italia a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h 11min 30sec, și românca Adela Bălțoi cu un timp de 1h 18min 15sec la feminin. Cursa Maraton Ștafetă Vodafone a fost încheiată pe locul întâi de către echipa Team Hope Performer, cu timpul 2h 13min 06sec. La Cursa Populară Ciuc Radler, Emanuel Popa a fost învingător la categoria bărbați și de către Florentina Buga, la categoria femei, în timp ce la Cursa Teen’s Race, Richard Jucov a câștigat cursa băieți și Alice Perjoiu, la cursa fete.
Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la probele de maraton, ștafetă și cursa populară, personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc, alergând pentru una dintre cauzele RBBM: campionii olimpici Andreea Răducan, Doina Ignat, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, Sonia Argint-Ionescu și Dragoș Bucurenci, realizatori TV.
Cursa Copiilor UNIQA Asigurări, care a avut loc pe 8 octombrie s-a desfășurat diferențiat pe grupe de gen și vârstă. Câștigătorii locului întâi au fost: la categoria 5-6 ani – Daniel Lixandru și Teodora Albu; pentru 7-8 ani – Andrei Sălceanu și Noemi Constantinescu; pentru 9-10 ani – Dragoș Negoiță și Alisia Sălceanu, iar pentru grupa 11-12 ani – Mihăiță Rusu și Cătălina Nastasia. La RBBM 2016 s-a desfășurat și cea de-a patra ediție a Cursei “Jogging în scutece”, susținută de SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari: 350 de părinți au alergat 850 m împingând căruciorul copilului, cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani.
Federația Română de Atletism a organizat pe 9 octombrie, în cadrul RBBM Campionatul Național de Maraton, Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin și Campionatul Național de Maraton pentru Veterani.
Ajuns la cea de-a șasea ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 20 cauze partenere ale Maratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și/sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprijinul lor.
Întrucât Raiffeisen Bank Maratonul București reprezintă mai mult decât o competiție de alergare, este o sărbătoare a orașului București, atât pe traseu cât și în Piața Constituției au fost organizate concerte la care au luat parte artiști de la Roton (Jean Gavril, Klyde care au performat pe scena din Piața Constituției, alături de DJ Ackym & Georgia care au încurajat alergătorii de pe traseu).
Noutatea acestei ediții a fost că începând din acest an traseul Raiffeisen Bank Maratonul București a fost transmis online în cadrul transmisiunii live pe www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook a evenimentului – www.facebook.com/bucharest-marathon.com. Programul a cuprins, pe lângă vizualizarea imaginilor de pe traseu și interviuri în direct despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile care au ales să participe din studioul mobil amenajat în Piața Constituției.
Au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 30.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului. La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 38.500 de litri de apă Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de băutura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.
Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 7 şi 9 octombrie, pe traseul competitiei cât şi în perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma www.voluntarinsport.ro a Bucharest RUNNING CLUB, alături de arbitri şi antrenori ai Federaţiei Române de Atletism. Au contribuit de asemenea la organizare peste 200 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică: Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.
Organizațiile care au susținut cea de-a noua ediție a Maratonului București au fost: Raiffeisen Bank -partenerul oficial care dă și numele evenimentului, Volkswagen – sponsor cursa semimaraton și mașina oficială a RBBM, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – partener comunicații și sponsor al cursei maraton ștafetă, Ciuc Radler – sponsor cursa populară, UNIQA Asigurări – sponsor cursa copiilor, SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari, sponsorul cursei Jogging în scutece, Izvorul Minunilor, apa oficială a RBBM, Mega Image care asigură fructele și alimentele de la punctele de alimentare, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBBM, Accenture, Isostar – energizantul oficial al MB, City Grill-Hanu’ Berarilor, Global Relocations Services, Repower, Henkel, Tinmar, Medical Express, Media TRUST, Waze România. Partenerii instituţionali sunt: Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, AIMS. Evenimentele au beneficiat de promovare radio, TV, print și online cu sprijinul partenerilor media la TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, N24, Gazeta Sporturilor, Ring, Men’s Health, Casa Lux, Femeia, National Geographic, Sănătatea de azi, BRAVO Girl, In Your Pocket, Adevărul, Click!, Click Sănătate, Adrenallina.ro, Running Mag, News.ro, revista Alerg și 4run.ro.
ONG-urile asociate și recomandate pentru ediția din acest an a Raiffeisen Bank Maratonul București au fost: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Speranței, Fundația Olimpică Română, Light into Europe, United Way, Asociația Pădurea Copiilor, Asociația Help Autism, Little People, Touched Romania, SAMAS, Organizația Umanitară Concordia, Special Olympics, Fundația Star Storage, Ajungem Mari, Teach for Romania, Fundația Inocenți, Fundația Renașterea, Let’s do it Romania, Crucea Roșie Română Sector 1, Asociația Aura Ion, Plantăm Fapte Bune în România, Caritas, Casa Ioana, Pachamama, Asociația Necuvinte, Mercy Charity Boutique, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, Salvați Copiii, Fundația Make a wish.
Despre Bucharest RUNNING CLUB (BRC)
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România – „ Bucharest Running Club premier events”
Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. În calendarul de evenimente din acest an, pe lângă cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon din 8-9 octombrie și ediția a 5-a a OMV Petrom Bucharest Half Marathon din 14-15 mai, s-a adăugat și prima ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run, ce a avut loc pe 3 aprilie. Competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor)și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 – 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.