Cât ar trebui să fie plătiți cei din echipa organizatorică a unui eveniment sportiv?

Inevitabil în orice discuție mai lungă despre un eveniment sportiv se ajunge și la subiectul bani. Bani căștigați de organizatori din “pasiunea sportivilor”. Eu nu am înțeles niciodată ce înseamnă mult sau puțin, așa că mă gândeam să facem un mic chestionar să vedem care ar fi nivelul pe care îl considerați echitabil.

Ca să stabilim puțin și o mică terminologie, în cazul majorității evenimentelor sportive, nu e niciodată vorba de profit. Asta pentru că ele sunt ONG-uri și la final chiar dacă au un excedent bugetar, nu plătesc dividende ci în multe cazuri se reinvestește în ediția viitoare sau în alte proiecte care nu ies pe plus. Plata unor oameni din echipă personal mi se pare normală, iar ce ar rămâne după plata oamenilor din echipă ar putea fi considerată excedent bugetar. La fel cum la o firmă profitul firmei nu este înainte de salarii 🙂

Lucrurile binențeles că diferă un pic de la eveniment la eveniment. Pentru a discuta mai concret, considerați un eveniment de alergare cu 600-800 de participanți, organizat în oras, care implică un efort de aproximativ 4 luni din care ultimele 2 mai intense.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.