Campionatul National de Seniori 2012 ~ proba de 10.000 m – raport de cursa

Astăzi am alergat la proba de 10.000m în cadrul Campionatul Naţional de Seniori. Un eveniment important din calendarul de atletism, la care au participat pe lângă alergători şi un grup de susţinători, mic însă foarte inimoşi şi care au făcut cât un stadion. S-au poziţionat în mod proporţional pe toată circumferinţa pistei, astfel că nu aveai şi tu un loc mai ferit să alergi cu limba scoasă să te răcoreşti un pic :-p. Pentru mine a fost o cursă grea, dar destul de frumoasă.

3 .. 2 .. 1 .. POC

Ştiam care e obiectivul: 35min, cel puţin aşa visam eu, însă după două-trei ture de stadion îmi dau seama că nu merge prea bine aşa că revin cu picioarele pe pământ şi încerc la 35m:30s şi dacă merge bine, mai trag pe ultimele ture. Mi-am montat centura de puls şi mă tot uitam că deşi eram pe la un puls de 165-166 nu mergea să trag mai tare. Aveam suflu, picioarele mergeau, dar parcă eram blocat într-o treaptă de viteză mică şi pur şi simplu nu mergea mai tare. Se cunoaşte că nu am mai avut de la 24H antrenamente de viteză.
Încerc să ţin cât mai tare să nu cobor sub 86-87s pe tur şi număr ture: mai am 10, 9, 8 … 5. Încerc să trag mai tare însă nu vrea şi pace. Mai am două ture, încerc iar să trag, intru în ultima când încerc să dau tot ce pot din mine, însă acum mă uit pe timpi şi văd că am făcut 85s deşi mi se părea că zburam ;;)).

Una peste alta a fost o cursa frumoasă şi promit să revin la anul pregătit mai specific :D.
Timp final: 35m:44s.

Grafic HR

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

9 Comments

  1. Felicitari, Gabi! Ce pacat ca nu se tin in weekend concursuri de genul asta, veneam sa incurajam alergatorii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.