Bucurie în Mișcare – 4 săptămâni de mișcare în aer liber

Cred foarte mult în capacitatea evenimentelor sportive de masă să genereze o creștere în numărul amatorilor de sport. De asta mă bucur mult când văd eveniment care apar în orașe noi din țară în care nu sunt așa multe evenimente sportive. Așa că felicit inițiativa celor de la Asociația 11even și Kaufland România care în perioada 12 mai – 4 iunie 2017, vor aduce bucuria mișcării în 16 orașe alese să găzduiască festivalul “Bucurie în Mișcare”. 

La eveniment, participanții vor putea să redescopere bucuria pe care o aveam când ne jucam în fața blocului. Jocuri și metode simple de exerciții în aer liber, menite să vă ajute să renunțati la tehnologie pentru puțin timp și să vă bucurați împreună cu cei mici de bucuria mișcării.

Astfel, în cadrul fiecăruia din cele 16 festivaluri, veți regăsi următoarele zone pregătite pentru toți participanții, indiferent de vârstă:
1. Caravana de joacă pentru prichindei;
2. Cros-ul „Bucurie în Mișcare”;
3. Zona de jocuri și concursuri pentru copii și familie;
4. Zona de competiții sportive;
5. Scena cu demonstrații sportive, fitness și dans;
6. Zona cu jocuri de team-building;
7. Zona cu meșteșuguri;
8. Zona cu bunătăți de toate felurile;
9. Zona de relaxare și board-games pentru tineri;
10. Zona „Reciclăm și ne jucăm”.

 

Bucurie in Mișcare” este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even în anul 2012. De atunci și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România și în Chișinău, Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanți.

Derulat anul acesta sub sloganul “Iubesc mișcarea!”, proiectul își propune astfel să aducă împreună copii și părinți, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, sportivi amatori și profesioniști, într-un eveniment plin de viață și extrem de ofertant. Integrând și o componentă de educație în protecția mediului, campania din acest an propune participanților și o zonă de conversie creativă a deșeurilor în jocuri și jucării. Produsele rezultate în cadrul zonei “Reciclăm și ne jucăm” vor fi oferite celor prezenți în schimbul unor donații. Banii adunați vor fi folosiți pentru susținerea unor cauze sociale locale.

Agenda evenimentelor din acest an este următoarea:
12-14 mai: Arad, Craiova, Petroșani, Târgu Jiu;
19-21 mai: Deva, Făgăraș, Ploiești, Râmnicu Vâlcea;
26-28 mai: Baia Mare, Botoșani, Timișoara, Zalău;
2-4 iunie: Bacău, Cluj-Napoca, Galați, Piatra Neamț.

Toate aceste 16 evenimente sunt implementate cu sprijinul unor co-organizatori locali – oameni și organizații care susțin activ sportul și implicarea în comunitate și sunt susținute de către Kaufland România, partener tradițional al proiectului “Bucurie în Mișcare”.

Pentru mai multe informații despre Campania Bucurie în Mișcare România 2017 vă invităm să accesați www.bucurieinmiscare.ro  sau pagina oficială de Facebook  https://www.facebook.com/BucurieInMiscareRomania.

Istoric “Bucurie în Mișcare“  
Prima ediţie s-a numit Family Olympics și a avut loc în 10 oraşe din România în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. În cadrul campaniei au fost strânse fonduri pentru cumpararea a 80.000 de ghiozdane pentru tot atâția copii din mediul rural, în cadrul unui program derulat în parteneriat cu World Vision România. În 2013, pe lângă evenimentele de weekend, au fost organizate jocuri și competiții în 30 de grădinițe și 50 de școli. Peste 2.000 de persoane au luat parte la evenimentele speciale de alergare și înot. A fost anul în care organizatorii au oferit zeci de mingi și tricouri semnate de Gheorghe Hagi, celor mai activi dintre participanți.

Începând cu anul 2014, campania a ajuns, în medie, în 6 orașe anual. În derularea și organizarea evenimentelor au fost implicați peste 700 de voluntari. Organizatorii au amenajat si coordonat în această perioadă peste 200 de spații de jocuri și concursuri. Cei prezenți au putut să participe la peste 100 de demonstrații de toate felurile, de la arte marțiale la scrimă, de la dans de societate până la zumba și kangoo jumps. Din anul 2016, proiectul a ajuns și în Chișinău, unde, cu ocazia primei ediții a atras peste 10.000 de participanți. Această primă ediție s-a derulat pe parcursul unei săptămâni întregi, în primăvara anului trecut.

Organizator principal: Asociaţia 11even
Misiune: Demarăm, coordonăm și promovăm programe care contribuie la educația și formarea tinerilor și organizăm evenimente sportive de amploare. Unul din principalele programe al asociației este „Creatori de Viitor”. Acesta își propune să reunească o comunitate activă și dinamică de tineri români cu rezultate deosebite.  În 2011 am înființat rețeaua de evenimente „11even Experiences”, iar în 2012 am demarat seria de evenimente „Bucurie în Mișcare”. Mai multe informații despre Asociația 11even regăsiți la www.11even.ro.

Campanie națională derulată cu sprijinul: Kaufland România
Misiune: Angajamentul față de mediu și oameni.
“Întotdeauna dorim să susținem comunitatea în mijlocul căreia activăm, atât pe plan social, economic cât ṣi de mediu. Ne implicăm cu deosebire în acțiuni prin care oferim suport copiilor, de diferite vârste. Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate. De aceea susținem copiii care provin din medii defavorizate să meargă la școală și ne implicăm în proiecte prin care promovăm un stil de viață sănătos. Cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim acces la educație copiilor. Ea deschide minți, drumuri și le oferă posibilitatea să devină baza societății viitoare.”Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.