BMW X3 Games – ziua 1 – Proba de alergare

Miercuri dimineata am plecat din Bucuresti, destinatia: Geneva, scopul: Jocurile BMW X3. Aflasem deja ca aveam competitori puternici, din fericire sau din pacate prima proba a competitie era la mine: alergare 4 ture x 3.1km. Eram oarecum increzator, cam asta e distanta pe care o alerg si in antrenamente, traseul parea asemanator cu IOR, tot o tura in jurul lacului, tot cam aceasi distanta, poate mai putin caini ;)).
Joi dimineata dupa sedinta tehnica, ma schimb si ma asez frumos la start.

3 .. 2 .. 1 .. START

Nu cred ca a apucat sa spuna decat litera S ca deja lumea o luase intr-un sprint nebunesc. Doi alergatori se pun in fata si pleaca pe un ritm de zici ca eram la 1000m. Eu sunt in plutonul 2 alaturi de alti 10 alergatori si ne uitam cred unul la altul speriati nestiind unul altuia nivelul. Eu il reperez pe Jörg Rothenbusch, alergatorul din echipa Peak Performance 1, stiam ca are 2h 38 la maraton, ma hotarasc sa ma tin dupa el cu dintii ;)). Antrenament pentru asa viteza nu aveam, aveam insa motivatia: un BMW :)).

Primul kilometru se alearga nebunesc, 2min 40, eram un pic speriat, daca tin astia asa imi dau plamanii afara pana la final, nici nu vroiam sa ii scap din ochi ca apoi imi era mai greu sa ii ajung.

Prima tura o trec la 10.40, eu ma gandeam inainte de cursa sa alerg cursa in 47-48 de minute dar astia vad ca au ganduri sa scoata untul din mine.
In fata a ramas un singur tip, care s-a pus de la start la 100m in fata noastra si de acolo nu a mai lasat un cm. Eu sunt in plutonul 2, dar deja aici incep sa se rareasca randurile. Sunt un pic mai optimist, deci nici ceilalti nu pot tine ritmul asta.
Pe Greuceanul din fata e clar ca nu il mai pot ajunge, dar trag tare sa raman in plutonul 2.

La jumatate mai eram doar vreo 4-5 in pluton, hai ca mai e bine, numai sa ma tina picioarele pana la final. Din fericire au mai lasat din ritm baietii, eram cu 3.30 pe mie.
In tura trei se fac cartile, dupa ce ne-am tot tatonat vreo 5km, ba unul ba altul in fata, alergatorul cu #34 o ia usor in fata, Jörg (#42) o ia usor in spatele lui. Ma mai depaseste inca un tip, dar dupa ce stau in spatele lui putin, o iau dupa Jörg. El era iepurele meu si nu vroiam sa il scap ;)).
Spre finalul turei, ordinea incepuse se sa stabileasca deja: leaderul cursei si-a pastrat pozitia, #34 era pe 2, Jörg pe 3 si eu in urma lui. Accelerasem tura 3 asa ca in spatele meu nu vedeam pe nimeni.

Am avut o incercare sa ma tin sa trag pentru locul 3 dar nu ma mai tineau balamalele, am incercat doar sa ma tin cat mai aproape, sa pierd locul 4 oricum nu mai erau sanse.

Finish

In 44min 48sec, locul 4.
20 sec in spatele locului 3.

SAM_0022

SAM_0023

Concluzii

A fost o cursa foarte grea, am tras putin de mine, mai ales ca m-am rupt la inceput cu startul ala nebunesc.
Dar sunt foarte multumit de cat am scos.

Dupa cursa am vorbit cu Jörg si mi-a marturisit ca si el s-a speriat la inceput, ba chiar ii dadusem emotii cand m-a vazut la start, aratam cica profi si eram mai tanar ;)).

Dupa-amiaza am fost cu Mircea la proba de golf.
Eu am fost putin la driving range, din pacate nu m-am dat cu masina ci m-am chinuit cu crosele de golf. Am aflat ca nu e asa usor cum pare sa dai cu batul in minge, dupa vreo 40 de mingi am reusit sa nimeresc cateva, chiar sa le ridic vreo 3-4, ca in rest mingile mele faceau dare prin iarba.

PS: Mersi Dan pentru hidratare si Mircea pentru poze 😀

Traseu


Running route 945341 – powered by Runmap 

Galerie Foto

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

7 Comments

  1. Bravo Gabi! felicitari pentru cursa dar si pentru articol, la un moment dat m-am simtit in plutonul 2 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.