Bike-trip #2: Bucuresti – Manastirea Cernica – Manastirea Pasarea – Bucuresti.

Weekendul asta trebuia normal sa fac un nou antrenament pentru Carpathian Adventure, dar pentru ca s-au anuntat furtuni in Fagaras, l-am amanat pentru alt weekend. Ieri insa am primit o invitatie de la Sergiu, un coleg de la Ro Club Maraton si co-echipier in echipa pentru carpathian adventure sa facem o mica plimbare pana la Manastirile Cernica si Pasarea, pe care am acceptat-o imediat.
Actorii pentru iesire erau Sergiu cu prietena lui Claudia, si Oana si sotul ei Bogdan cu care am fost si la Medias :).

Ora de plecare era la 8, dar spre norocul meu au intarziat un pic asa ca am avut si eu timp sa ajung ( greu cu trezitul la ora aia ) altfel trebuia sa ii prind pe drum. Asa ca am plecat prin pantelimon catre prima destinatie: Manastirea Cernica.

IMG_9797
Am ajuns relativ repede fara prea multe incidente, asa ca coborat un pic pana la lac apoi am urcat inapoi si am intrat sa vizitam un pic manastirea. Asta a fost a doua oara cand am venit cu bicicleta la Manastirea Cernica, si am ramas la fel impresionat de cat de multa lume este la duminica la aceasta manastire.

IMG_9806
IMG_9814
IMG_9818

Dupa ce am iesit din curtea manastirii, ne-am orientat un pic dupa harta si am decis sa o luam mai offroad, asa ca vitejeste am intrat in padure. Exact la intrare erau cred niste padurari pe un ATV care ne-au avertizat ca e destul de prost drumul, dar noi aventurosi am zis sa incercam.

IMG_9822

Nu prea ne-a mers, asa ca dupa nici 50m am hotarat sa ne intoarcem spre sosea si sa pedalam in continuare spre manastirea Pasarea.

IMG_9823

In drum, Sergiu ne pacaleste sa facem un ocol pentru a ajunge la un traseu de offroad misto 😀 … asa ca lasam pentru moment manastirea Pasarea si il urmam pe sergiu spre acel traseu.
Insa drumul catre acel traseu a fost o experienta in sine, pentru ca implicat mersul pe calea ferata vreo 300 de metri fiind mereu atenti sa nu vina vre-un tren, fapt care s-a si intamplat, exact cand gasism drumul de intrare in padure ( lucky us 🙂 ) si apoi un portiune de drum prin padure unde am reusit sa adunam putin noroi pe biciclete, asa ca sa aratam ca am fost intradevar pe offroad :).

IMG_9825

Insa de aici am gasit un drum care ne-a dus exact pe partea opusa a lacului fata de manastirea Pasarea, si am urmat o carare prin padure pe langa lac pana la manastire.

IMG_9830

Am ajuns si la manastire, si aici la fel ca la cernica multa lume. Si sincer sa fiu intr-un fel incep sa inteleg lumea care vine la manastirile astea doua. Stand toata saptamana in nebuneala din bucuresti ai nevoie din cand in cand de o iesire la o manastire unde sa simti linistea adevarata. Ai putea sa mergi si la bisericile din oras, dar parca si acolo nu poti scapa complet de zumzetul orasului si cum un drum pana la manastirile din moldova sau alte zone mai indepartate e cam lung, aceastea doua sunt chiar perfecte pentru a te deconecta un pic de la viata agitata din oras.

IMG_9839
IMG_9847

De aici am luat-o usor inapoi spre Bucuresti prin Afumati.

IMG_9851
IMG_9859

Si in final inapoi in traficul de Bucuresti, unde esti expus la mai multe riscuri ca facand downhill prin padure pe MTB.

IMG_9865

Total tura: 56.89Km

A fost super misto, mersi Sergiu pentru invitatie si sper sa repetam experienta cat mai curand ( cu alt traseu 🙂 )
Cheers.