Asics GEL DS Racer 8 – Review

Asics GEL DS Racer 8 este un pantof de alergare usor, cred ca asta a fost primul gand care mi-a venit cand i-am probat. Au doar 200g, in momentul in care ii ridici chiar iti dai seama cat de usori sunt.
Desi nu ii recomand ca pantofi de antrenament (au foarte putina amortizare), sunt insa ideali ca si pantofi de cursa.

Cum se simt

Pe langa faptul ca sunt foarte usori, mi-au placut pentru ca sunt foarte confortabili. De multe ori auzi povesti de oameni care fac bataturi sau besicute in cursa cu adidasi noi, in cazul Racer 8 nu a fost cazul. Eu am alergat un maraton cu ei dupa doar 15-20km, Razvan Staicu a alergat la Roma cu ei direct din cutie, amandoi fara nici o problema. Acum nu spun sa incercati acelasi lucru, dar cred ca asta spune un pic despre cat de confortabili sunt.

Partea superioara

In partea superioara au o panza foarte subtire, care respira foarte bine. Cred ca alegerea acestei panze a fost si din prisma greutatii.

Pe langa panza in partea superioara nu are prea multe insertii de alt material. Au 4 benzi pe laterala pentru o potrivire cat mai buna a adidasului pe picior.
In spate au cea mai mare insertie care are si rol de sustinere a piciorului.

In fata au o banda foarte subtire, spre deosebire de alti adidasi. La inceput mi-a fost putin frica sa nu am probleme la unghii din cauza asta, dar nu a fost deloc cazul.

Talpici

La acest adidas, Asics a taiat in carne vie si a scos mai toate tehnologiile ultra mega prezente in alte modele: nu ai nimic decat putin gel la calcai si suport duomax pentru controlul pronatie.
Inaltimea talpii in dreptul calcaiului este mult mai mica fata de alti adidasi, este aproape la acelasi nivel cu cea din fata adidasului. Acest lucru ajuta teoretic la pastrarea unei forme corecte in alergare si anume aterizarea pe varfuri sau pe mijlocul talpii. Nu pot sa spun ca eu reusesc sa fac asta mereu, dar mi se pare ca in acesti adidasi e mai usor sa evit aterizarea pe calcai.

Pret

Din pacate nu prea stiu un magazin in Romania care sa ii aiba in stoc. Ca si idee ei costa cam 90$ pe Amazon

Concluzii

Sunt extrem de multumit de Asics GEL DS Racer 8, asa cum spuneam si la inceput nu sunt un adidas pentru antrenamente, dar in curse sunte excelenti. Poti fi folositi si in antrenamentele scurte si rapide, intervale sau la alergarea pe tartan.
Pana acum am alergat 3 maratoane cu ei si nu am avut nici o problema cu ei.

Comfort: 10/10
Amortizare: 7/10
Aspect: 10/10
Flexibilitate: 9/10
Greutate: 10/10
Pret: 8/10
——————————————
Nota Finala: 9/10

A mai alergat cineva in DS Racer

[Sursa foto]

Review video

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

3 Comments

  1. Asics sunt incredibili. Poate nu la fel ca si altra din punct de vedere al confortului pe termen lung pentru picior, insa au niste modele fantastice, o explozie de culori, este imposibil sa nu te simti mandra cu ei in picioare. Un review reusit, felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.