Andrei Gligor a încheiat sambătă ultramaratonul de 3.600 de kilometri pentru Inima Copiilor

Andrei-Gligor-a-alergat-la-spitalul-Marie-Curie

Andrei Gligor a încheiat sambătă o cursa să de 3.600 de kilometri pentru a ajuta Asociația Inima Copiilor să strângă fondurile necesare cumpărării unui scanner de reţină (RetCam Fundus Camera) pentru nou-născuțîi de la Spitalul Marie Curie.

Finalul cursei trebuia să fie în deşert, însă din cauza conflictului din Algeria maratonul din Sahara a fost amânat. Astfel că finalul, cel puţin al părţii sportive al acestui proiect, a avut loc într-un loc cu adevărat simbolic pentru această iniţiativă grozavă: chiar pe șantierul noii Secții de terapie intensivă pe care Inima Copiilor o construiește și care va fi, în curând, gazda scannerului retinian pentru care Andrei a alergat.

RetCam Fundus Camera înseamnă salvarea de la orbire a sute de copiii – în special a celor născuți prematur – care vor putea primi diagnosticul precis și tratamentul corect înainte ca afecțiunile lor oftalmologice să ducă la dezlipiri de retină sau orbire. Cel puțin 200 de copii vor fi diagnosticați anual, iar tratamentul corect va salva vederea acestor copii care vor putea să trăiască viețile pe care le merită.

Evenimentul de final a fost pentru Andrei un maraton alergat pe bandă împreună cu numeroși prieteni care au alergat pe bandă alături de el, printre care campionul mondial la gimnastică Marian Drăgulescu, dubla campioană olimpică la gimnastică, Monica Roșu, Doctorul Cătălin Cîrstoveanu – Șeful secției de terapie intensivă, atleți amatori de prim-plan și mulți prieteni inimoși.

Din păcate eu nu m-am mişcat destul de repede la WinterTri ca să ajung să îl felicit la final :(. Vreau însă să îl felicit pe Andrei şi pe această cale. El ne-a demonstrat cred tuturor că acolo unde e voinţă există şi o cale spre reuşită.
El şi-a dus până la capăt misiunea lui sportivă, acum rămâne să îl răsplătim pentru motivaţia şi exemplul oferit de el timp de 8 luni ajutandu-l să finalizeze şi misiunea umanitară.

Mai este nevoie de doar 10.000 de Euro pentru a putea cumpără RetCam.
Aşa că va invit să intrăm în număr cât mai mare pe andreigligor.ro şi să cumpărăm toţi cei 1.100 kilometri rămăşi. Haideţi să sprintăm kilometru cu kilometru către linia de finish unde Andrei deja ne aşteaptă. Cine ştie, poate ne adunăm aşa de mulţi că Andrei va trebui să mai producă/alerge încă 3600km 😀

În final nu pot decât să îl felicit încă odată pe Andrei pentru efortul lui timp de 8 luni, pe toţi cei care au cumpărat kilometrii şi partenerii care l-au susţinut: Raiffeisen Bank, Romkuvert, Unilever, DA Communication, Isra Center.

Mai multe despre Andrei puteţi afla şi în interviul pentru podcastul Primul Maraton.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.