Am deschis inscrierile la VeloCompass 2013

VeloCompass este o competiţie de orientare pe bicicletă. Asta până anul trecut. Anul acesta am decis să promovăm sportul şi în rândul alergătorilor. Aşa că am schimbat proba de echipe într-o ştafetă-duatlon: alergare + bicicletă. Astăzi am dat drumul la înscrieri.

Mai exact

Competiţia presupune atingerea de către sportivi unui număr de posturi de control instalate pe teren, folosind bicicleta sau în alergare, în cel mai scurt timp posibil cu ajutorul harţii şi al busolei. Concursul va fi organizat de aşa manieră încât călităţile de orientare să fie cele decisive în stabilirea câştigătorilor.

Competiţia conţine două probe: una de tip MTB-O, în care sportivii, individual, folosind bicicleta, ating un număr de posturi de control instalate în teren, precum şi o probă de tip Duatlon Ştafetă în care o echipa formată din două persoane, folosind pentru o probă bicicleta, iar pentru una din probe alergarea, consecutiv, vor atinge pe rând un număr de posturi de control instalate în teren, în cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul hârtii şi al busolei (sportivii vor parcurge, individual, după cum doresc, unul probă de bicicletă şi unul probă de alergare.

Mai multe detalii legate de orientare şi mici tutoriale video găsiţi şi pe pagină concursului:
http://velocompass.ro/despre-orientare/

Unde şi când?

14 aprilie, în pădurea Baneasa. Traseul exact este binenteles la latitudinea concurenţilor şi va depinde în lungime în funcţie de abilităţile fiecăruia.Orientativ el are în jur de 15km la bicicletă şi 5-6km la alergare. Asta în linie dreapta.

Pentru mai multe detalii si inscriere intrati pe pagina oficiala:
http://velocompass.ro/

Va aşteptam cu drag!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.