Aleg să împăduresc

Prietenii de la ViitorPlus au lansat o campanie nou-noută Aleg să împăduresc; este o chemare “la arme” pentru noi toți să ne implicâm pentru a împăduri, astfel încât sudul ţării să nu ajungă deşert sau cerc polar (manifestările extreme ale schimbărilor climatice). Putem să folosim hobby-urile noastre pentru a atrage fonduri (lucru manual, gătit, participarea la competiţii sportive etc), să facem voluntariat, să donăm sau pur și simplu povestind despre campanie și poate inspirăm pe alții să se implice. Important este să ne implicăm!

Despre Aleg să împăduresc

alerg sa impaduresc
Proiectul către care vor merge fondurile este Pădurea Copiilor. Un proiect frumos și ambițios care își propune să planteze câte un puiet pentru fiecare nou născut din România. Ce îmi place la proiectul acesta este că suprafețele pe care se plantează sunt terenuri degradate (unele care nu pot fi folosite nici la agricultură) și crează astfel păduri noi în zone unde este mare nevoie de ele (sudul tării). Ei au ajuns ca în 8 ani să planteze și să îngrijească 380.000 m² de teren, reușind anul trecut chiar o premieră în mediul ONG românesc: prima pădure la stadiul de masiv.

Așa că dacă proiectul acesta rezonează pentru corazon-ul tău, ei bine, atunci te invit să te implici așa cum îți este la îndemână:

  • Donând
  • Voluntariind
  • Folosind hobby-urile tale pentru a atrage fonduri: lucru manual, gătit, participarea la competiţii sportive etc.
  • Comunicând
  • Inspirând alte persoane să se implice

Orice idee năstrușnică ai să te implici în promovarea și strângerea de fonduri pentru Pădurea Copiilor scrie un email pe padureacopiilor[at]viitorplus[punct]ro și pune planul tău în aplicare 🙂

Amdasadorii Aleg să împăduresc

Campaniei Aleg să împăduresc i s-au alaturat trei ultramaratoniști care, pentru a trage un semnal de alarmă asupra schimbarilor climatice și a necesității plantării și îngrijirii pădurilor, vor alerga la două extreme: arcul polar (6633 Arctic Ultra) și în deșert (Marathon des Sables). Andrei Roșu și Vlad Tănase vor ține piept condițiilor extreme de la Cercul Polar, în timp ce Andrei Gligor va înfrunta caldură deosebită din Sahara.

Cei trei doresc ca prin eforturile lor să promoveze proiectul Pădurea copiilor ajutănd astfel la atingerea obiectivelor ambițioase ale proiectului pentru 2016:

  • informarea a minim 2 milioane de oameni despre riscurile schimbărilor climatice și a importanței împăduririlor;
  • 10 000 de noi suporteri pentru Pădurea Copiilor;
  • plantarea a 35 000 m² de pădure nouă în zone vulnerabile la schimbările climatice.

Tu ce alegi sa faci pentru a diminua efectele schimbărilor climatice si pentru ajuta Padurea copiilor sa ne asigure oxigenul atat de necesar existentei noastre pe Pamant?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.