8 Moduri ca sa ramai intreg la minte – pentru programatori

Am dat recent peste un articol interesant de pe blog-ul lui david walsh despre 8 moduri ca sa ramai intreg la minte cand lucrezi ca programator web.

Citez si eu cele 8 sfaturi aici:

1. Sa stii cand sa renunti
guilty, de cate ori nu ma incapatinam sa renunt la un detaliu minor, cum adica ma face el pe mine

2. Ia pauza de masa inafara biroului
Digera mai greu stomacul cand verifici google reader, si nici procesorul nu o duce bine cand nu ii dau un pic de pauza. Cam deobicei daca ramai la birou, sigur mai suna unul, te cauta cineva pe IM sau email si nu prea mai e pauza.

3. Mananca sanatos
Aici sincer imi dau si eu toata silinta, dar parca domeniul asta nu prea se asociaza cu mancarea sanatoasa. Nu poti sa programezi fara un Cola langa tine, parca nu merge.

4. Incearca sa nu mai lucrezi si acasa pe calculator
Ei bine aici e cam derutant cand esti freelancer, dar eu incerc sa petrec cat mai putin timp liber ( cat este ) inafara calculatorului, so no more Counter-Strike for me :)).

5. Gaseste o activitate / hobby care nu e legata de calculator
Aici pot spune checked, pt mine sunt doua: alergatul ( primul maraton in octombrie 😀 ) si drumetiile la munte, preferabil unde nu am semnal la telefon :)).

6. Petrece timp cu prieteni
Dar in lumea 3D pe care uni o numesc realitate :)). Insa cateodata si asta poate fi frustrant pentru mine findca uni prieteni profita de prilej pentru a pune intrebari tech :(.

7. Ia o vacanta
Dar fara sa iei laptop-ul cu tine :))

8. Incearca sa iti dai seama daca programare ti se potriveste.
Lucru valabil pentru orice job, daca nu iti place o sa fie cam stresant si greu sa o faci toata viata. Poate sunt eu mai idealist dar prefer sa fac ceva care imi place pentru mai putin bani decat sa fac ceva care nu imi place doar pentru beneficiile financiare. Satisfactia realizarii unui proiect care iti place depaseste cu mult la mine pe cea pe care o am cand vad fluturas-ul de salar ( sau sunt egal atunci cand stiu ca voi folosi bani aia pentru ceva ce mi-am dorit )

Articolul mi s-a parut super interesant si foarte adevarat, regasindu-ma in toate sfaturile. Si trebuie sa recunoasteti ca programatorii sunt persoane care sunt destul de obsedate de munca, si de multe ori stresul de la proiecte poate fi destul de mare ca sa nu mai vorbim ca de inclinatia spre “work-a-holic”, hai recunoaste de cate ori nu ai luat laptopul cu tine si in vacanta 😉 :)), eu aici ridic si eu doua degete.

In prezent, eu cica ma numesc freelancer ( lucru pe care am ajuns sa nu imi mai placa 😀 ) si cred ca pentru cei care lucreaza acasa, sansele sa o iei razna ( la figurat, nu va ganditi la spitalul 9 ) sunt mult mai mare, cel putin asa percep eu. Desi are si partile frumoase, si utilitatea ei, cred ca freelancing-ul nu trebuie sa devina pe viata, dupa un timp “your inner child” devine foarte derutat, esti acasa sau la servici, si parca iti pierzi tot cheful de munca.

Cam asta se intampla la mine acum, si inainte sa imi pierd mintile :)) m-am decis sa ma mut in Bucuresti si sa imi caut un job “normal”. Daca stii ceva interesant, give me a notice 😀

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.