yikebike – Bicicleta electrica pliabila

Din cand in cand dau peste anumite biciclete inedite, unele sunt funny, la altele ma uit lung si incerc sa inteleg ce naiba a fost in mintea celui care a construit-o.
O fi fost un om cu prea mult timp liber.

Un astfel de om pare si Grant Ryan, un inventator din Noua Zeelanda, care a inventat o bicicleta electrica portabila: Yikebike

La prima citire a specificatiilor bicicleta pare atragatoare pentru o persoana care doreste sa mearga cu bicicleta la birou. Este o bicicleta usoara din fibra de carbon, cantarind doar 10Kg (pentru o bicicleta electrica eu zic ca e putin), si se pliaza asa de mult ca incape intr-un rucsac special. In plus se lauda ca are o viteza maxima de 25km/h, mai mult decat suficient pentru viteza medie a traficului dintr-un oras mare.

Acum incepe partea interesanta.
In primul rand arata ca o mini bicicleta Penny Farthing, insa cu ghidonul la spate. Spui ca a fost gandita pentru maimutica de la circ. O pozitie foarte ciudata si dificila chiar si pentru un biciclist “veteran”, recomandarea producatorului fiind testarea ei la viteza mica, intr-o zona necirculata, pentru 15-30 min inainte de a iesi pe sosea.

Ghidonul este tot din fibra de carbon asa ca nu te poti rezema pe el prea tare, nu ca ai putea din cauza “geometriei”, motiv pentru care dupa o perioda mai lunga o sa ai ceva dureri de spate. Insa nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare, producatori s-au gandit la asta, bicicleta avand doar o autonomie de 10Km.
Perioada de incarcare este de 20min pentru 80% si 40 de minute pentru incarcarea completa.

Si acum cireasa de pe tort, pretul acestei bijuterie incepe de la 3.595$

Prezentare

Testele oficiale

Review de la Engadget

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.