Visez la bulevarde de bicicleta

Stiu ca sunt un visator, naiv ar spune unii, stiu ca am mai scris despre pistele de bicicleta din America, iar sansele sa vedem ceva similar la noi in urmatorii ani e destul de mica. Totusi, de fiecare data cand vad clipuri despre infrastructuri pentru transportul alternativ in orase sunt ca un copil care vede jucaria preferata si sta cu fata lipita de vitrina, desi vine realitatea si ma trage de mana, raman cu privirea spre ea si ma gandesc: lasa ca ma fac eu mare si o sa am si eu jucaria aia.

Revenind la realitate, in Oregan, primaria a convertit o serie de strazi in “bulevarde pentru biciclete“.

Aceste strazi sunt concepute pentru a da prioritate biciclistilor, a reduce numarul de masini si a reduce si viteza acestora pe aceaste bulevarde.

Doua lucruri foarte interesante au rezultat din aceasta initiativa. Bulevardele au inceput sa fie folosite si de pietoni mai mult, unele persoane folosindu-le pentru jogging sau alergare.
Al doilea, care mi-a placut foarte mult, a fost ca scolile au inceput sa faca grupuri de copii care sa vina la scoala cu bicicleta. Acest lucru ducand la promovarea bicicletei chiar si in randul parintilor care au scos bicicleta de la subsol, unde prindea praf de ani de zile.

Stiu ca mai avem mult pana sa ajungem acolo, dar cred ca daca ne setam ca acolo trebuie sa ajungem si facem in fiecare zi pasi mici in directia respectiva, in final vom ajunge.

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1215

4 Comments

  1. Sa speram ca petrolul se va termina cat mai curand. Atunci bulevardele se vor transforma in piste de biciclete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.