[video] tie cum iti face bicicleta viata mai frumoasa ?

Este o intrebare pusa de People for Bikes. O asociatie care incearca sa atraga atentia massmedia si a politicienilor asupra importantei bicicletelor.
Mai jos gasesti doua filmulete absolut superbe din campania lor.

PS: am totusi o mica problema primul clip: cam putini ciclisti care poarta casca ;))


Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

5 Comments

  • @google-0a2fbfc4e22e2285e7b73006334050a6:disqus Este intradevar un debate daca sunt utile sau nu in mediul urban.
   Personal cred in utilitatea lor si daca ai piste, am patit de prea multe ori sa imi taie o masina sau un pieton calea, lucru care nu se va schimba nici cu prezenta pistelor.

  •  Din pacate asa e. In Bordeaux spre exemplu, exista piste pentru biciclete pe toate traseele mijloacelor de transport in comun, si nu numai. Iar masinile opresc indiferent daca am prioritate sau nu, chiar si in intersectii foarte mari. E o forma de respect si de ocrotire fata de biciclisti pe care nu prea o gasim acasa.
   Eu spre exemplu, desi si stiu ca nu voi pati nimic daca merg pe strada, prefer de multe ori trotuarele. Si e incredibil cum toti pietonii se dau la o parte, chiar daca sunt unele trotuare atat de inguste ca nu e loc decat pt bicicleta mea. Si fac acest lucru ca pe ceva firesc, nu se simt agresati sau dati la o parte.
   Desigur, pentru masini exista explicatia inamenzile usturatoare in caz de accidentare a unui biciclisti. Insa in cazul pietonilor, explicatia nu o gasesc decat in bunul simt si gradul de civilizatie. Si poate si doza de stare de bine pe care o au tarile evoluate economic, care scoate din cap oamenilor ideile de a calca in picioare pe cei din jur si a le invada spatiul, pentru a le fi lor mai bine.

   • Vad ca am scris repede si am mai inventat noi cuvinte 🙂 Dar eu zic ca se intelege ideea. De abia astept sa vad in ce conditii voi pedala cand ma voi intoarce in Romania. Probabil va fi un fel de Mountain Biking, dar prin gropile si printre masinile de pe strazi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.