Teamexpert Autumn Bikefest ~ Comana 2011 – raport de cursa

După o absenţă destul de îndelungată de la MTB trebuia să mai fac măcar o cursă înainte să vină iarna. Numai bine că era una aproape, aici lângă Bucale şi nu trebuia să fac vreo deplasare prea lungă.

Cu câteva zile înainte mă gândeam cu groază un pic la cum arată bicicleta mea, era în boxă şi nu mai văzuse lumina zilei de la Carpathian Adventure. După ce cobor pregătit de două ore de curăţat la ea, primesc o veste bună când văd că bicicleta era că nouă (asta pe scara mea de curăţenie). Am fost silitor după Carpathian şi am curăţat-o, dar uitasem.

3 .. 2 .. 1 .. START

Spre deosebire de primăvară acum nu s-a mai plecat ca la Plevna. Cel puţin aşa mi s-a părut mie. După un start mai din spate, am reuşit să ajung plutonul fruntaş în primul kilometru. Până la prima urcare mă ţinean după el fără să îmi scuip plămânii.
Pe urcare însă ei au intrat pe tracţiune 4×4 şi eu cu motoraşul meu neantrenant am început să rămânem în urmă.

Traseul

Foarte frumos traseul, poteci faine prin pădure, urcări nu prea lungi, câteva coborâri scurte şi în viteză. E genul de traseu unde ajungi cât de cât odihnit la finish, nu epuizat şi înjurând bicicleta.
A fost uscat ca puţine concursuri de anul acesta. Unii s-au obişnuit atât de mult cu noroiul că jinduiau la un pic de noroi pe faţă în locul prafului din plămâni.

Cursa

Am testat fără să vreau cât de importantă este fără frână de pe faţă. După Carpathian Adventure plăcuţele de pe faţă erau varză, însă eu visator am uitat de ele. Dar nu-i nimic, că pe prima coborâre mi-am adus aminte. Dacă am venit că o floricică fără să verific bicicleta, măcar o să încerc să învăţ ceva din asta: coborâri rapide (inevitabile dacă nu ai frâne) şi luat curbe cu derapaj pe roata din spate.
Nu prea am învăţat mare lucru, dar am reuşit să pierd timp la toate curbele alea în ace de păr unde nu prea mergea (sau nu reuşeam eu) să le iau foarte în viteză. Păţeam uneori să trec de ele din cauză că nu reuşeam să frânez în timp.

Concluzii

A fost un concurs fain si frumos organizat. O singură sugestie de îmbunătăţire: săgeţi de direcţionare înainte de curbe.

Primul meu concurs de MTB a fost pe o bicicletă închiriată şi mi-a fost foarte greu să găsesc o firmă dispusă să închirieze pentru un concurs. Am fost plăcut impresionat de cei de la Aventuria care nu numai că au venit cu biciclete pentru închiriat, dar au şi oferit nişte premiile de la locul 1: Suporţi de bicicletă Thule.

Poze

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.