sistemul informatic marca banca transilvania

Azi ca orice client “fericit” al unei banci din Romania, am avut o simpla dorinta de a scoate un extras de cont. O operatiune destul de banala as zice eu, un necunoscator al implicatiilor din sistemul informatic bancar.

Asa ca fericit si cu fata zambareata (de prost, ar spune unii rautaciosi) m-am postat in fata ghiseului unde era o domnisoara, si am rugat-o sa imi dea un extras de cont intinzadu-i cartonasul cu numarul de cont. De aici incepe partea frumoasa.

Se pare ca desi poti sa scoti ( daca ai ebanking activat ) extrase de cont si din Bangladesh sau Bora-Bora ( asta daca ai si internet acolo ), in Romania nu poti scoate extrasul de cont decat de la sediul la care ai facut contul pentru ca sitemul nu permite ca ei sa listeze extrase la conturi facute la alte sedii ( aaaa … wtf ? sau mai exact care e geniul care v-a facut sistemul si v-a fraierit de bani ? ).

Solutia ? Astepti vreo ora prin banca ( sau revii mai tarziu ) … si suna domnisoara la sediul din bacau, o pune pe domnisoara de acolo sa listeze extrasul, si sa il trimita pe fax.

Offtopic
Acum oare ma gandesc cu mintea mea de mic hacker, nu as putea oare sa o pacalesc pe domnisoara de la un sediu sa imi trimita si mie pe fax, extrasul de la o firma, stiind la ce sediu si-a deschis contul ?

Daca vedeti si voi vreodata zana aia cu fustita si costum cu burta de la Banca Transilvania nu uitati sa o rugati sa le aduca si amartilor de la BT un sistem informatic mai bun 😉

O sa plagiez acuma, dar se potriveste de minune si deja e slogan national:
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

Cheers.

Update1: Ziua 1 dupa incident, 24 de ore timp sa primeasca un extras de cont. Rezultatul: Am venit prea devreme la banca si nu l-a primit inca. Dar mi-a recomandat sa imi pun BT24 si la afirmatia ca nu imi place sistemul lor de certificate ( care e limitat la doar 10, adica dupa 10 calc s-au terminat ) mi-a recomandat sa imi iau un laptop.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

8 Comments

 1. Si eu folosesc aceeasi banca si m-am lovit tot de asta. Intre timp am BT24 unde taxa lunara s-a redus la doar 1 leu (PF) sau 20 lei pt firma.
  Nu vad cum ai folosi 10 certificate intr-un an ..

 2. Si eu folosesc aceeasi banca si m-am lovit tot de asta. Intre timp am BT24 unde taxa lunara s-a redus la doar 1 leu (PF) sau 20 lei pt firma.
  Nu vad cum ai folosi 10 certificate intr-un an ..

 3. @GadgetNews
  1. nu e ok ca ma forteaza sa folosesc un serviciu
  2. sistemul ala de certificate mi se pare foarte aiurea si complicat de folosit
  3. daca de exemplu eu sunt agent si ma misc in toata tara, si poate sunt la inceput si firma nu imi da laptop de serviciu, si folosesc mai multe calculatoare eu cred ca se epuizeaza destul de repede 😉

 4. @GadgetNews
  1. nu e ok ca ma forteaza sa folosesc un serviciu
  2. sistemul ala de certificate mi se pare foarte aiurea si complicat de folosit
  3. daca de exemplu eu sunt agent si ma misc in toata tara, si poate sunt la inceput si firma nu imi da laptop de serviciu, si folosesc mai multe calculatoare eu cred ca se epuizeaza destul de repede 😉

 5. BT 24 sucks !

  Daca vrei sa platesti la ING BANK Bucuresti nu poti pentru ca nu este in meniu.
  Sau poti daca esti “Mediu spiritual” si stii ca Centrala inseamna Bucuresti )))

  Daca vrei sa trimiti la alt beneficiar nu poti , numa iar daca esti Mediu si stii ca trebuie NEAPARAT sa selectezi pe Beneficiar nou, nu ajunge sa scrii beneficiarul nou.

  Poti plati factura RCS – RDS numai intr-o singura filiala fara sa te taxeze , aia de la Banca transilvania desi ei zic ca platile la RCS RDS nu sunt comisionate, dar pe factura RCS-RDS este un cont de la ING BANK, cu care BT te comisioneaza.

  Si mai fac si reclama. D-lor daca vreti sa folosesca careva, si aia putini , nu-i bagati in ceata !!

 6. Cea mai buna palma pentru ei este sa te muti la alta banca. La ING de exemplu iti poti face singur extrasul de cont, gratis, la AST (aparatele alea de langa ATM-uri).

 7. Daca-mi pun banner pe site cu Banca Transilvania n-o sa zica ca-s gay ?

  Oare reclama cu travestitul sau gayul , cica Zana travestita ,tine la Banca Transilvania ?. E la moda in lume sa-ti schimbi orientarea atat in politica cat si in viata de zi cu zi .
  Conducerea o fi gay ?? Sau vrea sa atraga gayii si travestitii ?? As dori sa stiu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.