sistemul informatic marca banca transilvania

Azi ca orice client “fericit” al unei banci din Romania, am avut o simpla dorinta de a scoate un extras de cont. O operatiune destul de banala as zice eu, un necunoscator al implicatiilor din sistemul informatic bancar.

Asa ca fericit si cu fata zambareata (de prost, ar spune unii rautaciosi) m-am postat in fata ghiseului unde era o domnisoara, si am rugat-o sa imi dea un extras de cont intinzadu-i cartonasul cu numarul de cont. De aici incepe partea frumoasa.

Se pare ca desi poti sa scoti ( daca ai ebanking activat ) extrase de cont si din Bangladesh sau Bora-Bora ( asta daca ai si internet acolo ), in Romania nu poti scoate extrasul de cont decat de la sediul la care ai facut contul pentru ca sitemul nu permite ca ei sa listeze extrase la conturi facute la alte sedii ( aaaa … wtf ? sau mai exact care e geniul care v-a facut sistemul si v-a fraierit de bani ? ).

Solutia ? Astepti vreo ora prin banca ( sau revii mai tarziu ) … si suna domnisoara la sediul din bacau, o pune pe domnisoara de acolo sa listeze extrasul, si sa il trimita pe fax.

Offtopic
Acum oare ma gandesc cu mintea mea de mic hacker, nu as putea oare sa o pacalesc pe domnisoara de la un sediu sa imi trimita si mie pe fax, extrasul de la o firma, stiind la ce sediu si-a deschis contul ?

Daca vedeti si voi vreodata zana aia cu fustita si costum cu burta de la Banca Transilvania nu uitati sa o rugati sa le aduca si amartilor de la BT un sistem informatic mai bun 😉

O sa plagiez acuma, dar se potriveste de minune si deja e slogan national:
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

Cheers.

Update1: Ziua 1 dupa incident, 24 de ore timp sa primeasca un extras de cont. Rezultatul: Am venit prea devreme la banca si nu l-a primit inca. Dar mi-a recomandat sa imi pun BT24 si la afirmatia ca nu imi place sistemul lor de certificate ( care e limitat la doar 10, adica dupa 10 calc s-au terminat ) mi-a recomandat sa imi iau un laptop.