S-a dat drumul la înscrieri pentru Ciclaton 2016

Mă bucur extrem de mult să văd în ultima vreme oameni din ce în ce mai implicați. Oameni care își suflecă mânecile și pun umărul la schimarea care și-o doresc. Iar când această implicare se îmbină cu sportul parcă e și mai frumos, cel puțin pentru mine. Așa că îmi face mare plăcere să vă spun de Ciclaton.

Ciclaton, este un eveniment ciclist de strângere de fonduri prin care se susțin și se promovează proiecte educaționale. Anul acesta va fi cea de-a treia ediție și se va desfășura în perioada 5-9 octombrie.

Traseu Ciclaton

Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de peste 700 de kilometri şi vor trece prin 9 oraşe.
Traseul va începe din Miercurea Ciuc, dupa care va continua spre Gheorghieni, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Piatra Neamț, Humulești, Voroneț, Suceava, Botoșani, Iași, Roman, Bacău, Moinești și se va închide cercul înapoi în Miercurea Ciuc. În fiecare zi se va parcurge în medie aproximativ 150km, dar te poți înscrie și la un segment dintr-o zi dacă crezi că nu poți pedala întreg traseul.

ciclaton-2015-5

Înscriere și donații

Pentru a putea participa la traseu și a susține proiectele, te poți înscrie pe www.ciclaton.ro. Proiectele evenimentului pot fi susținute de către publicul larg prin donații raportate la numărul bătăilor inimii cicliștilor de tur și ale cicliștilor de segment, cât şi prin donaţii directe către proiectele educaționale. La finalul campaniei de donații și a celor 5 zile de tur, fondurile strânse se vor îndrepta către organizațiile implicate și către proiectele pe care le susțin.

Proiecte susținute

Anul acesta, Ciclaton și-a propus să schimbe în bine viețile a peste 7.000 de tineri, cu ajutorul cicliștilor-fundraiseri și a donatorilor care se vor implica în campania de strângere de fonduri. Cele 5 proiecte educaţionale înscrise sunt:

Dă-ți pasiunea mai departe
Copii și tinerii din centre de plasament participă la cursuri, ateliere interactive și ieșiri din centru, care îi ajută să învațe cu drag, să își dezvolte abilități și să prindă încredere în ei.

De-a Arhitectura
Curs opțional ce cultivă curiozitatea copiilor față de mediul în care trăiesc și întelegerea legăturii dintre comunitate și oraș.

Cluburile IMPACT
Ajută tinerii să-și raspundă la cele mai importante întrebari: Cine sunt eu? La ce sunt bun? Ce vreau sa devin? prin realizarea de proiecte de impact: renovarea de scoli și saloane de spital; ajutarea unor familii nevoiasșe etc.

Tabăra de leadership ARDOR, Locul în care se pun la un loc profesorii și studenții, și îi invățăm dezbateri (pe primii), pedagogie (pe cei din urmă) și mai ales le mulțumim și îi inspirăm să continue munca voluntară cu cei peste 5000 de elevi beneficiari în cluburile de dezbateri pentru liceeni.

Zburd
Crearea unui ghid de bune practici pentru a le da avânt și încredere școlilor că pot evolua prin dialog și colaborare între profesori-elevi-parinti și membrii ai comunitatii (din afara școlii).

Rezultate Ciclaton 2015

În 2015, 58 de cicliști au pedalat peste 660 kilometri pentru 5 proiecte educaționale cu impact național, care au însemnat:
– 6.000.000 bătăi de inimă
– 67.000 lei în donații
– 6.000 de copii și tineri beneficiari

ciclaton

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.