Recomandări pentru manageri de bine – Inima Copiilor

Cum ar arăta lumea dacă toate lucrurile ar fi făcute pe jumătate? Dar pe un sfert? Nu știu cum ar arăta dar, eu unul nu prea îmi doresc să trăiesc într-o astfel de lume. Dar în ce privește folosirea instrumentului fiscal 20 la sută destinat companiilor cam aici suntem în România, puțin sub un sfert, 23% ca să fim mai exacți. 23% din companiile care au plătit impozit pe profit în 2015, au folosit facilitatea fiscală care le permite să direcționeze 20% din impozitul pe profit către o entitate non profit, fără nici un cost pentru contribuabil.

Mai avem puțin până la finalul anului, așa că e momentul numai bun să vedeți dacă compania pe care o conduceți sau la care lucrați a folosit acest instrument anul acesta. Dacă se numără printre cele care nu au folosit această facilitate și nu știu unde să îi redirecționeze, ai noroc. Voi încerca să postez în zilele ce urmează câte o recomandare de organizație care fac lucruri foarte faine către care îți recomand cu toată inima să redirecționezi 20 la sută din impozitul pe profit.

Inima Copiilor

Inima Copiilor

O organizație extrem de dragă ce ajută copiii bolnavi de inimă (dar nu doar pe ei…) din 2006. Deși sunt o mână de oameni implicați reușesc să ducă la capăt niște proiecte extrem de importante și ambițioase în domeniul cardiochirurgiei pediatrice:

  • investiții de peste 480.000 de Euro în aparatură medicală la secția de cardiochirurgie pediatrică a Institutului Inimii “Niculae Stancioiu” din Cluj (2006 – 2008)
  • construcția și amenajarea departamentului de cardiochirurgie de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti – un proiect in valoare de peste 4.2 milioane de Euro (2009-2011)
  • extinderea și modernizarea secției de terapie intensivă nou-născuți, tot la Spitalul Marie Curie. 1.600 mp de spații medicale moderne – poate îngriji acum 27 de nou-născuți în cele mai bune condiții! Secția și-a primit primii pacienți în noiembrie 2013

Ce îi recomandă?

Inima Copiilor este una dintre organizațiile non-profit ce acționează pe termen lung în proiecte majore. Proiectele sunt realizate cu viziune și integrat, astfel încât astăzi departamentul cardiologie pediatrică de la Marie Curie cuprinde secții noi, realizate și dotate la standarde extrem de înalte.

Îi cunosc pe cei de la Inima Copiilor dar și pe domnul Dr. Cîrstovenu, seful secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Marie Curie și vă pot garanta că fiecare leu o să fie cheltuit cu chibzuință și responsabilitate pentru a construi cele mai moderne spații medicale din România.

Cum vor ajuta fondurile?

Sumele oferite prin redirecționarea impozitului pe profit vor ajuta la continuarea proiectelor începute.

Ultimul dintre ele fiind reamenajarea Sectiei de Neurochirurgie de la Marie Curie. E mare nevoie de o sectie bună în care excelenții medici neurochirurgi de la Marie Curie să îi poată îngriji pe copiii care au nevoie să fie operați.

Contact pentru detalii și contract de sponsorizare

Mai multe detalii despre Inima copiilor găsesti pe site-ul oficial sau pe pagina de facebook.
Dacă ai nevoie de informații și ajutor pentru contract, poți să apelezi cu încredere la Alex sau Enona:

Alex Popa
email: [email protected]
tel: +40 722 360 339

Enona Chiriac
email: [email protected]
tel: +40 723 346 134

Inițiativa de promovare a facilității fiscale de direcționare a 20 la sută din impozitul pe profit pentru susținerea sectorului nonguvernamental

HOSPICE Casa Speranței, alături de EY Romania și Asociația pentru Relații Comunitare au venit în sprijinul sectorului nonguvernamental cu o inițiativă de promovare a facilitătii fiscale de direcționare a până la 20% din impozitul pe profit. Conform studiului realizat în 2015 150.541 de societăți comerciale au realizat profit în România. Dacă toate acestea ar fi direcționat către sectorul nonprofit suma maximă prevăzută de lege, peste 375 milioane de euro ar fi putut susține domenii cheie precum sănătatea, mediul și educația.

Mai multe detalii despre inițiativă găsiți în broșura dedicată sau în studiul Tendințele comportamentului de sponsorizare al sectorului de afaceri din România

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.