PUMATRAC – O noua aplicatie pentru pasionati de alergare (P)

Nu cred ca e un secret ca sunt un geek, acum cu look complet cu ochelari. Ei bine ca geek care se respectă nu pot să nu mă entuziasmez când aflu de o noua aplicaţie, mai ales una legată de alergare. PUMA a lansat PUMATRAC, o aplicaţie specială pentru alergători deocamdată doar pe iPhone. Cu ce vin în plus faţă de alte aplicaţii? Îţi analizează alergările şi îţi poate da informaţii despre factori externi care îţi afectează performanţa. Exemplu: “Alergi cel mai bine vineri” sau “Eşti mai rapid când plouă”.

Deşi nu sunt un fan foarte mare al aplicaţiilor pe telefon pentru alergare, nu din cauza lor în sine cât al disconfortului produs de alergarea cu telefonul, chiar aş fi vrut să testez aplicaţia asta. Din păcate deocamdată este doar pe IPhone, aşa că o să mă rezum doar la o mică analiză pe baza informaţiilor oferite.

Aplicaţia vine cu funcţiile tradiţionale: distanţă, GPS, număr de calorii dar şi cu player de muzică integrat.

PUMATRAC-for-iPhone

Un lucru care mi se pare util, mai ales pentru cei care călătoresc mult este funcţia de sugetii pentru rute de alergare în funcţie de locul unde te aflii. Astfel că dacă eşti într-un oraş nou poţi să aflii care sunt cele mai populare rute de alergat.

pumatrac-explore-routes

De departe însă cea mai tare chestie la PUMATRAC mi se pare funcţia de INSIGHTS care îţi poate oferi sugetii pentru îmbunătăţirea performanţei în funcţoe de factori externi precum: fazele lunare, vremea, locaţia, altitudinea , playlistul de muzică, momentul din zi , ziua din săptămâna şi anotimpul.

pumatrac-INSIGHTS

Când vei încheia alergarea, PUMATRAC îţi va arată scorul, pe baza distanţei parcurse, informaţiilor particulare şi condiţiilor de vreme/timp. Aceste rezultate le poţi arată prietenilor şi altor alergători din regiune .

În afară faptului că poţi face publice rezultatele tale, PUMATRAC îţi permite să le arăţi şi celorlalţi traseele pe care tu ai alergat.

PUMATRAC îi ajută pe utilizatori să găsească şi cel mai apropiat magazin PUMA de locul unde se află, pentru a vedea cele mei recente lansări PUMA din domeniul alergatului.

Aplicaţia PUMATRAC este disponibilă pentru descărcare iTunes app store.

Există totuţi şi o alternativă PEBBLE. Ce este PEBBLE? Un smartwatch pe care poţi să instalezi pe lângă alte aplicaţii şi PUMATRAC. Şi când aprope eram pe punctul de a da BUY, am citit mai atenţie:
If your Pebble watch is connected to your iPhone, you are all set and distance, time and average pace will automatically appear on your Pebble smartwatch.
Deci tot ai nevoie de telefon 🙁

Ai testat deja aplicaţia? O vei testa?

Chiar sunt curios cum merge. Dacă a testat sau o va testa cineva să ne de-a şi nouă un semn cum se comporta 🙂