PUMATRAC – O noua aplicatie pentru pasionati de alergare (P)

Nu cred ca e un secret ca sunt un geek, acum cu look complet cu ochelari. Ei bine ca geek care se respectă nu pot să nu mă entuziasmez când aflu de o noua aplicaţie, mai ales una legată de alergare. PUMA a lansat PUMATRAC, o aplicaţie specială pentru alergători deocamdată doar pe iPhone. Cu ce vin în plus faţă de alte aplicaţii? Îţi analizează alergările şi îţi poate da informaţii despre factori externi care îţi afectează performanţa. Exemplu: “Alergi cel mai bine vineri” sau “Eşti mai rapid când plouă”.

Deşi nu sunt un fan foarte mare al aplicaţiilor pe telefon pentru alergare, nu din cauza lor în sine cât al disconfortului produs de alergarea cu telefonul, chiar aş fi vrut să testez aplicaţia asta. Din păcate deocamdată este doar pe IPhone, aşa că o să mă rezum doar la o mică analiză pe baza informaţiilor oferite.

Aplicaţia vine cu funcţiile tradiţionale: distanţă, GPS, număr de calorii dar şi cu player de muzică integrat.

PUMATRAC-for-iPhone

Un lucru care mi se pare util, mai ales pentru cei care călătoresc mult este funcţia de sugetii pentru rute de alergare în funcţie de locul unde te aflii. Astfel că dacă eşti într-un oraş nou poţi să aflii care sunt cele mai populare rute de alergat.

pumatrac-explore-routes

De departe însă cea mai tare chestie la PUMATRAC mi se pare funcţia de INSIGHTS care îţi poate oferi sugetii pentru îmbunătăţirea performanţei în funcţoe de factori externi precum: fazele lunare, vremea, locaţia, altitudinea , playlistul de muzică, momentul din zi , ziua din săptămâna şi anotimpul.

pumatrac-INSIGHTS

Când vei încheia alergarea, PUMATRAC îţi va arată scorul, pe baza distanţei parcurse, informaţiilor particulare şi condiţiilor de vreme/timp. Aceste rezultate le poţi arată prietenilor şi altor alergători din regiune .

În afară faptului că poţi face publice rezultatele tale, PUMATRAC îţi permite să le arăţi şi celorlalţi traseele pe care tu ai alergat.

PUMATRAC îi ajută pe utilizatori să găsească şi cel mai apropiat magazin PUMA de locul unde se află, pentru a vedea cele mei recente lansări PUMA din domeniul alergatului.

Aplicaţia PUMATRAC este disponibilă pentru descărcare iTunes app store.

Există totuţi şi o alternativă PEBBLE. Ce este PEBBLE? Un smartwatch pe care poţi să instalezi pe lângă alte aplicaţii şi PUMATRAC. Şi când aprope eram pe punctul de a da BUY, am citit mai atenţie:
If your Pebble watch is connected to your iPhone, you are all set and distance, time and average pace will automatically appear on your Pebble smartwatch.
Deci tot ai nevoie de telefon 🙁

Ai testat deja aplicaţia? O vei testa?

Chiar sunt curios cum merge. Dacă a testat sau o va testa cineva să ne de-a şi nouă un semn cum se comporta 🙂

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1239

10 Comments

  1. Are niste idei foarte bune aplicatia de la Puma, din pacate necesitatea iphone-ului este “deal-breaker” pentru mine si probabil pentru multi.

    Ar trebui sa ia exemplu de la “colegii” de la Asics, care au site-ul accesibil de pe orice (plus aplicatii de mobil, mai rudimentare ce-i drept, dar care au si posibilitate de tracking din cate stiu). In plus, accepta upload de pe ceas sau din alte surse externe. Problema la ei este lipsa analizei post-cursa, site-ul fiind axat pe planificare (si foarte bun, de altfel)

    Mi-ar placea sa faca cineva o combinatie a celor doua. Runkeeper erau aproape, dar au dat-o in diverse cu social features, si apoi au reusit sa si buleasca iremediabil uploadul de Garmin. Pentru cei care folosesc smartphone cred ca e inca o optiune OK, cu mentiunea ca au probleme si la exportul track-urilor atunci cand te hotarasti sa te muti in alta parte.

    Momentan folosesc o combinatie de MyAsics si Garmin Connect. Nu e ideal, dar merge pentru nevoile mele limitate.

  2. Sunt incepator in ale alergatului si incerc tot felul de aplicatii iphone pentru monitorizare. Problema apare la gps deoarece uneori are erori destul de mari. Imi arata ca incep alergarea din alt loc al pistei, calculul distantei il face mai repede sau mai incet decat cred eu ca este corect. Alerg pe pista de tartan de langa Lia Manoliu si pot aprecia si fara gps cat am alergat. Aproape niciodata nu s-a potrivit ce imi raporteaza aplicatia cu cati metri stiu ca sunt pe toata pista. Stiti o aplicatie care sa nu imi ofere asemenea erori?

    • Buna Ciprian,

      Din pacate nu am un raspuns foarte imbucurator la intrebarea ta. Problema preciziei la aplicatiile de pe telefon nu tine de aplicatia in sine cat de senzorul GPS din telefon. Aplicatiile tot ce fac este sa puna intr-o forma grafica coordonatele primite de la senzorul telefonului.

      Sunt mici diferente de precizie intre telefoane insa cu siguranta un senzor GPS din telefon va fi mai putin precis decat un senzor dintr-un ceas special cu GPS.

      Daca alergi pe pista iti recomand un ceas normal cu functie de cronometru 😉

      • Problema ceasului cu gps tine in primul rand de costuri de achizitie. Deocamdata nu am buget pentru un asemenea ceas. Inca probez diferite aplicatii pe telefon. Pentru a le testa folosesc chiar 2 aplicatii in acelasi timp pentru a face comparatie intre ele. Deocamdata prefer totusi o aplicatie deoarece imi spune in casti timpii necesarii si distanta. Sa vezi ce frumos este cand ai in ureche 2 raportari diferite de la 2 aplicati :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.