Primul antrenament pentru maratonul 7500

Weekendul trecut am avut primul antrenament pentru maratonul 7500. Desi nu se anunta vreme prea buna am hotarat totusi sa mergem si ne adaptam din mers. Am fost o echipa mai mare, eu, Sergiu , Claudia, Daniel si Szolt ( sper ca am scris bine numele ), noi am plecat de la 8.45 de la Stana Regala, si echipa mai matinala Alina Trofin ( noua membra in Getica 😀 .. multumim ca ai acceptat 😀 ) , Gabi Ursu si inca 3 amici ai lor ( sorry nu am retinut numele 🙁 ). Urma sa facem prima parte de la traseul de la 7500, plecare de la Stana Regala sper Piatra Arsa, coborare in Bustesti, urcare pe Jepii Mici pana la Babele, coborare in Padina si inapoi la Stana Regala.

Cand am plecat noi nu ploua, se pare ca vremea tinea cu noi. Am inceput urcarea spre Piatra Arsa, am zis sa merg incet ca sa ma pastrez pentru sambata la Stockholm insa nu m-am putut abtine asa ca am luat-o putin inainte, mi-a facut placere … imi aduceam aminte de traseu de la 7500, uite aici erau echipa aia .. uite acolo ne-am intalnit cu Silvia.

Ne-am regrupat la stadionul de la Piatra Arsa si am inceput coborarea spre Busteni. Era cam alunecos de la ploaie. Am tot vorbit ca ar fi aiurea sa fie asa si la maraton, ne-am amintit ce ne alergam cu o echipa pe coborarea asta anul trecut :D. Am ajuns Busteni si am facut o mica pauza, apoi incepem urcarea spre Babe.

Daca tot am dat tare pe prima urcare am zis ca tot am incalcat regula :-p asa ca o iau inainte.

Dont try this at home, me stupid

Inca mai era zapada, si in unele locuri a trebui sa o traversam. La un moment dat, cum am tot mai taiat cararea m-am trezit pe poteca care dadea din nou in calota de zapada de deasupra apei. Era sigur poteca ca am vazut marcajele. Am zis ca probabil tb sa merg un pic pe ea si apoi o sa am din nou carare in dreapta. Nu imi amintea sa fie cararea asa, dar am vazut ceva urme pe zapada deci clar au mai luat-o si altii pe acolo. Asa ca am inceput sa urc, am urcat un pic pana cand am vazut ca nu aveam cum sa o iau inapoi in dreapta spre carare. M-am uitat un pic in sus si mi s-a parut ca as putea sa ies in partea de sus, parea ca zapada e lipita de o roca si de acolo as putea sa ma duc iar pe carare. Nu era :-p erau cam un metru pana la roca aia si am apucat sa vad si ca ultima parte era mai subtire si se vedea distanta unde puteam sa cad daca se rupea cu mine :-p, asa ca ma intorc cu poponetul in zapada si cobor inapoi incetinindu-mi coborarea cu calcaiul in zapada. Am revenit pe cararea de unde plecasem ud si cu mainile inghetate un pic mai mult :)). E .. asa am invatat sa nu mai fiu asa viteaz. Am dat mai departe si m-am oprit la Cab. Caraiman sa ii astept si pe restul. Am tras geaca pe mine ca incepusem sa tremur de la vant si ploia care incepuse si de la faptul ca stateam pe loc.

Ne-am regrupat si ne-am intalnit la babele si cu trupa matinala, am stat la un ceai cald numai bine cat sa porneasca ploia.
Am plecat dar am hotarat sa taiem mai scurt traseul si de la Babele sa mergem direct spre Piatra Arsa.
Pe drum se insenineaza si Alina, Gabi cu inca 2 persoane se hotarasc sa continue totusi traseul spre Padina ( bv voua 😀 ) asa ca ne despartim.

Am ajuns la masina pe la 18:00 si am mers la o ciorba calda ( a mers la fix 😀 ).
A fost o tura misto, si vremea a tinut cu noi, sper sa mai repetam odata iesirea dar pentru ultima parte de la 7500 ca aia nu o stiu deloc :(.

PS: pentru cei care inca nu au aflat la cat m-am laudat .. am aparut in adevarul de seara :-p

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.