Piste pentru biciclisti pe sosea nu pe trotoar.

Nu sunt neaparat genul care crede in efectul unei petitii online, sau in faptul ca va ajuta la ceva, insa in cazul asta chiar pot spune ca am o anumita pozitie despre subiect. Petitia pe care o gasesti aici este pentru promovarea construirii de piste de biciclisti pe sosea si nu pe trotoar.

Am gasit-o in urma unor discutii de pe grupul Bate Saua sa Priceapa Iapa

Pe noi nu ne incalzeste cu nimic mersul pe trotuare cu bicicleta, pistele pe trotuare sunt impracticabile, se pierd toate avantajele mersului cu bicicleta in astfel de conditii.
Locul bicicletei si al biciclistului este pe sosea, pe carosabil, bicicleta este vehicul.
Pe trotuare merg pietonii, mamicile cu caruciorul de copii, familia la plimbare pe jos si eventual copilul cu tricicleta.
Noi biciclistii mergem pe sosea, s-a constatat ca pistele facute pe trotuare sunt o batjocura. Prin urmare, haideti sa incurajam mersul cu bicicleta pe sosea, sa lasam trotuarele pentru pietoni. Deja este in discutie posibilitatea de amenjare a pistelor de ghidaj pentru biciclete pe sosea, pe carosabil.
Hai sa facem lucruri de care nu o sa rada sau o sa se planga generatiile viitoare.

Eu sincer oricum evit trotoarul pe cat posibil, intr-un mod bizar ma simt un pic mai in siguranta pe sosea, din motivul ca masinile mi se par un pic mai previzibile ca pietonii, plus ca ma deplasez mult mai repede.

In speranta ca cineva care hotaraste unde vor pune urmatoarele benzi pentru piste ( daca se vor mai pune ) va asculta rugamintea celor care le si folosesc, va invit sa comentati si voi aceasta petitie.

Cheers.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.