Mad Fiber Road Wheels

via bikeradar.com

Aceste roţi sunt primele, cel puţin din ce stiu eu, construite special pentru carbon. Acest lucru se poate vedea şi din designul spiţelor, sub formă de panglică, menite să profite de atuul fibrei de carbon: rezistenţa la elongaţie. Rezultatul acestei forme revoluţionare: un set de roti foarte usoare (1085 de grame comparativ cu 1500-1600 grame ale rotilor similare) şi cu un coeficient de aerodinamicitate printre cele mai bune (în urma testelor in tunel), în special la vantul din lateral.

Desigur aceaste avantaje nu vin la orice preţ, un set ajungând la 2899$ pe site-ul producatorului. Roţile se livrează cu ax, placuţe de frână din plută şi prelungitor pentru valve.

Un avantaj al acestui nou design este rezistenţa excelentă la şocuri: nu au limită de greutate şi nici nu trebuiesc recentrate. Nici nu ai putea: janta, spiţele şi butucul fiind sudate între ele.

Specificaţii

Latime jantă: 60mm faţă, 66mm spate
Spiţe: 12 pe faţă, 18 pe spate
Greutate: 1085 grame pe set
Butuci: White Industries titanium, cromoly axle
Rulmenti: Stainless Steel
Ax: Mad Fiber Titanium
Placute frana: Mad Fiber carbon-specific design
Garantie: 4 years
Limită de greutate: fără

Prezentare video

Merită bani ?

Sincer nu pot sa mă pronunţ neavănd destulă experienţă pe şosea, dar imi plac mult ca si design. Când spun design mă refer din punctul de vedere ingineresc nu la modul cum arată, deşi şi acesta e foarte fain.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.