Ce ați dori ca voluntarii de la un eveniment sportiv să știe/facă pentru voi?

Voluntariatul la evenimente sportive este în ușoară creștere. Mă bucur să observ că sunt mai mulți dintre sportivi care încearcă să vadă cum se vede sportul de partea cealaltă a baricadei 🙂 Lucru absolut obligatoriu, cel puțin așa cred eu, căci dacă noi care iubim sportul nu ne implicăm ca și voluntari, de ce ar veni alții. Acum aș fi curios, ce ați dori ca voluntarii de la un eveniment sportiv să știe/facă pentru voi?

La evenimentele în care am fost implicat, am încercat să explicăm de ce vin “nebunii” ăstia frumoși să alerge 42 de kilometri și să mai și plătească pentru asta.

Cred totuși că eu sunt poate subiectiv, așa că vă invit șă spuneți ce vă doriți de la voluntari de la evenimente sportive:
– vă place să ofere apa din mână sau preferați să o luați singur de pe masă?
– vreți să stea pe loc cănd oferă produse sau să fugă ușor după voi?
– ce informații vi se par esențiale să le cunoască?
– ce ați schimba din modul în care acționează voluntarii?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1265

4 Comments

  1. Prefer cand alerg sa am acces facil la apa/bautura. Este foarte util ca iau apa in alergare din mana cuiva dar cu conditia ca paharul sa nu fie plin si sa fie oferit corect. Daca nu reusesc sa-l prind usor, mi-ar fi util daca persoana ar alerga cu mine usor sa ma ajute sa-l prind, insa daca paharul este tinut corect nu e nevoie sa alerge dupa mine. Totusi cel mai neplacut este cand iti planifici sa iei un pahar din mana voluntarului si il ia cineva inaintea ta. De aceea, voluntarul trebuie sa stea cat mai aproape de masa pentru a nu pierde mult timp, insa fara a obtura calea catre masa si fara a incomoda. Mi se pare ideal sa stea dupa mesele punctului de alimentare avand in spatele lor niste mese special cu pahare pe care sa le ofere.
    Cred ca este important sa cunoasca structura evenimentului si care sunt principalele momente in organizare. Ideal, ar fi sa cunoasca traseul sau macar partea de traseu in care se afla, la ce km al cursei se afla, unde este urmatorul punct de alimentare/hidratare, unde este cea mai apropiata toaleta, daca sunt incidente pe traseu si sa le anunte.
    Mi-as dori sa zambeasca mai mult si sa priveasca aceasta activitate ca pe o experienta, dar in acelasi timp mi-as dori ca alergatorii sa respecte mai mult munca voluntarilor mai ales atunci cand se intampla un incident mai putin placut si sa aiba intelegere fata de voluntari. Trebuie sa intelegem si alergatorii si voluntarii ca suntem impreuna intr-un eveniment si lucrurile pot merge bine numai daca lucram impreuna

  2. In primul rand vreau sa spun Multumesc! pentru video-ul postat – mi-a placut si m-a emotionat.
    In privinta a ce imi doresc eu de la voluntarii la evenimentele sportive: cel mai important lucru mi se pare sustinerea si suportul care vine din atitudinea si din entuziasmul lor (cred ca e ceva natural care nu are nevoie de training). De exemplu, la Wings for Life, atunci cand m-am oprit sa beau apa la punctul de la alimentare de la km 20, am simtit sustinerea si admiratie din partea uneia din fetele de acolo – pentru mine acest lucru a fost magic.
    Si un alt lucru din care cred ca se nasc toate actiunile voluntarilor este asumarea si intelegerea responsabilitatii – cred ca este important sa inteleaga si sa isi asume ca actiunile lor au urmari vis-a-vis de munca, performanta sau visurile sportivilor pe care ii ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.