Alergatori montani de aur

Pentru mulţi alergarea montană este o plăcere, iar modalitatea prin care cineva ar putea obţine bani din asta ar fi prin sponsorizări sau premii. Ei bine pentru alergătorii din Ontario mai există o a doua posibilitate: alergător pentru minele de aur.

În fiecare an, deobicei în jurul datei de 1 iulie, la ora 9 dimineaţă, municipalitatea din Ontario scoate la licitaţie anumite zone pentru minerit. Licitaţia este însă una deosebită, dar foarte simplă: se dă startul dintr-un anumit loc şi cine ajunge primul în zona respectivă şi bagă un băţ în pământ câştigă. Căutătorii de aur sau alte minereuri pot apela la orice mijloace de deplasare: de la maşini de teren, la jetski-uri până la elicoptere. Ei bine, pentru anumite zone foarte accidentate, unii căutători angajează alergători care să înfingă băţul. De multe ori ei chiar reuşesc să bată şi elicopterele ;)), iar la final câştigă în general în jur de 500$.

Această cursa inedită se va ţine însă pentru ultima oară în acest an. De la anul “licitaţia” se va face electronic, scoţând tot farmecul din ecuaţie ;))

via runningmagazine.ca

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.