După toată povestea cu Via Sport, Primăria București și doamna primar au lansat un eveniment propriu de promovare a sportului: Sport pentru Inima Capitalei. Pornit inițial ca eveniment dedicat participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio, acesta a fost extins pe tot parcursul sezonului cald, în fiecare sâmbătă, din perioada 13 august- 03 septembrie 2016.
Seria de evenimente a fost organizată de Primaria București prin Direcția de Cultură, Sport și Turism, PROEDUS (Centrul de Proiecte Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret Bucuresti) și Clubul Sportiv Municipal. Formatul a fost unul asemănător cu Via Sport, cu zone de terenuri pentru sporturi de echipă (volei, baschet), tenis de masă și diverse jocuri de mișcare (sărituri cu coarda, șotron).
Mă bucur că primăria a ales să se implice activ în astfel de evenimente. Sper, totuși, ca această serie să nu fi fost o încordare de mușchi, că pot și ei să facă evenimente sportive. Îmi doresc astfel ca seria și direcția asta să continue, să ajungă la ediția 100 poate, nu de alta dar promovarea mișcării este un sport de anduranță și nu un sprint.
Păcat însă că nu s-au întâmplat ambele serii de evenimente în același timp (Via Sport și Sport pentru Inima Capitalei). Nu de alta, dar la un astfel de format ești cumva limitat ca și număr de persoane. Pe un teren de baschet să zicem că pot juca 7 la 7, câte jumătate de oră fiecare joc, asta înseamnă maxim 336 de participanți în 12 ore.
Ceea ce mă pune un pic pe gânduri sunt declarațiile ușor populiste. Cifre de peste 2.000 de tineri la prima ediție, plimbarea cu bicicleta denumită ciclism și atletismul prin proba de viteză 50 m.