Acum, la sfârşit de an, intru şi eu în rând cu obiceiurile, făcând bilanţul anual şi planul pentru 2012. Anul 2011 a fost un nou început pentru mine. Am realizat câteva proiecte noi pe domeniul sportului şi am schimbat un pic cariera. Deşi nu am realizat tot ce îmi propusesem, eu sunt modest şi mă mulţumesc cu ce am putut, mai încercăm la anul.
Deşi prima competiţie a fost în ianuarie, semimaratonul Gerar, eu am fost de serviciu ca şef de cronometrare. Am recuperat totuşi cu un maraton la Limassol în februarie şi maratonul de la Roma în martie.
În aprilie a urmat un concurs mai special, neplanificat: BMW X3 Games la Geneva. Deşi m-am înscris mai mult în glumă în competiţie, am reuşit să mă calific în echipa României pentru acest concurs. A fost un concurs foarte fain, concurenţi pe măsură din toată lumea, puteţi citi mai multe posturi despre el aici.
În luna mai au urmat: EcoMarathon, Prima Evadare, maratonul Hercules şi câteva crosuri. Toate au fost, de fapt, curse de antrenament pentru adevărata provocare a anului 2011: Trans România Run (822km, 14 zile).
O cursă extrem de faină despre care puteţi citi aici. Mersi Şerban că m-ai lăsat să îţi stric planul ;)).
Tot în luna iunie am început şi antrenamentele cu echipa Raiffeisen Runners, un proiect realizat împreună cu Marian Chiriac, în care şase angajaţi ai Raiffeisen Bank s-au antrenat timp de patru luni pentru a adăuga titlul de maratonist la cele de pe biroul corporatist.
Iulie a fost o lună mai uşoară doar cu un maraton de MTB la Azuga, m-am odihnit după TRR, pentru luna care urma.
Am început luna august cu Campionatul Naţional de seniori la proba de 10.000 metri cu un rezultat deloc spectaculos, dar de care eu sunt mândru: 35m 37s, locul 11. Am continuat cu tradiţionalul Carpathian Adventure însă într-o formulă nouă, sub numele de Bikers Team. Deşi am avut câteva peripeţii, am reuşit un loc 3 la avansaţi.
Luna am încheiat-o la Vatra Dornei la Campionatul Naţional de Alergare montană un am obtinul locul 32 din vreo 50 de alergători.
Luna septembrie a fost iar una mai relaxantă cu o participare la ştafeta BikersTeam în cadrul Triatlonului de la Mamaia, maratonul Comana şi crosul Petrom.
În octombrie, am renunţat pentru prima oară la un concurs, pentru a face voluntariat la un concurs care nu e marca Ro Club Maraton: Maratonul Piatra Craiului. Am făcut acest lucru şi cu un scop egoist de a încerca un record personal la Maratonul de la Bucureşti, lucru pe care l-am şi reuşit: 2h 46m 57s.
La sfârşitul lunii a urmat un cros organizat de Ro Club Maraton în cadrul campaniei 42 pentru o şansă: Crosul Aripi Deschise. În urma crosului am reuşit strângerea sumei de 11.500 euro pentru Secţia de oncologie pediatrică a Spitalului Fundeni.
Concluzii 2011
Un nou început de drum, în care am renunţat la jobul de programator şi am ales să încerc să mă axez mai mult pe evenimente sportive. Primul a fost antrenarea echipei Raiffeisen Runners, a urmat organizarea unui cros pentru angajaţii Unicredit şi crosul Aripi Deschise, precum si organizarea alături de Marian a unor seri dedicate alergării pe care le-am numit: Serata Alergătorului. Totuşi, nu am renunţat complet la programare, pe lângă proiectele realizate pe freelance am realizat chiar şi un proiect personal: Events 42km (o bază de date cu rezultate de la evenimentele sportive din România).
Mulţumesc tuturor care m-au ajutat la atingerea succeselor de mai sus.
Ce îmi propun pentru 2012
Pe lângă cursele de alegare şi MTB ar mai fi:
– participarea la Trans Romania Run 2012
– Finish Carpathian Adventure la avansaţi
– sa înot 1000m fara oprire (anul trecut spuneam ca vreau un triatlon, anul acest sunt mai pragmatic)
– un nou PB pe distanţa de maraton
Va urez sărbatori fericite şi multe “succesuri” în 2012.
La multi ani! Iti doresc sa-ti iasa cu varf si indesat tot ce ti-ai propus in 2012.
Mersi frumos Emilian.