Cum ai învățat să mergi pe bicicletă? CONCURS 2 invitații la L’Étape

Pe 1 septembrie 2024 Bucureștiul devine din nou capitala ciclismului! Dacă nu ai făcut deja înscrierea pentru L’Étape Romania by Tour de France pun la bătaie două înscrieri gratuite pentru cursă! Tot ce trebuie să faci este să spui în comentarii cum ai învățat să mergi pe bicicletă. Răspunde până miercuri 14 august, iar joi 15 august tragem la sorti 2 castigători.

Când vine vorba de învățatul mersului pe bicicletă cred că uneori este imaginea idilică cu tatăl și acel moment de primele pedale date singur.

La mine prima incercare, nu a fost tocmai cu dreptul. Un unchi s-a ambiționat când eram pe la iarbă verde într-un weekend să mă învețe. Eu mai ciumpalac, terenul strâmb, cred că și bicicleta era stricată cumva. Cert este că am stresat săracul om, dar nimic nu s-a lipit de mine.

Dar ca orice căpos care se respectă, am zis că mai frumos este să te chinui singur. Așa că zilele următoare m-am tot dat pe un mic deal cu bicicleta unui prieten până am reușit să mă îmi țin echilibrul și să pedalez.

Cu aceeaşi încăpăținare și inocență de Dunning–Kruger, am descoperit ceva ani mai târziu că există mai multe tipuri de bicicletă. Abia mă apucasem de alergare și m-am înscris la prima editie de duatlon de la Brașov. Pe principiul, cât de greu poate fi, doar știu să merg pe bicicletă, 2 picioare am, mâini să țin ghindoul am. După ce am ajuns cu trenul în dimineața cursei, am luat bicicleta închiriată de undeva și în 2 ore eram deja la start. Am blestemat ceva sfinți în ziua aia pe urcarea și coborârea de pe Tâmpa, dar mintea proastă uită greul repede și rămâne cu părțile bune, așa că insistat cu MTB-ul o vreme.

Iar dacă vă întâlniți cu Oana o puteți întreba cum m-a/am învățat să schiez. Îi place maxim să spună povestea :-p Tot căpos, tot cu aroganță de ciumpalac.

Tu cum ai învățat?

Despre L’Étape Romania

L’Étape Romania by Tour de France presented by Decathlon,aflată la cea de-a treia ediție, se va desfășura pe 1 septembrie în București. Race Village-ul din Piața Constituției va fi deschis atât participanților în competiție, cât și însoțitorilor și spectatorilor.

În cadrul cursei există trei tipuri de trasee, potrivite oricărui nivel de experiență și oricărui tip de bicicletă: City Adventure – 14 km, cu vârsta minimă de înscriere de 8 ani, The Ride – 42 km, vârstă minimă 15 ani și, pentru cei mai competitivi cicliști, The Race – 85 km, vârstă minimă 15 ani.

Premii memorabile te așteaptă! Pe lângă medalia de finisher și tricoul de ciclism personalizat L’Étape România by Tour de France, primii trei cicliști amatori clasați în cursa The Race, la feminin și masculin, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship și vor primi invitații la celebra L’Étape du Tour din Franța, cea mai renumită competiție de ciclism din lume dedicată amatorilor.

Atmosfera din Piața Constituției nu va fi doar una de cursă, ci și una de festival – bucură-te de expozițiile, zonele de relaxare, activările sponsorilor noștri și de activitățile din Race Village! Înscrierile sunt încă deschise – https://romania.letapebytourdefrance.com/registration. În plus, cicliștii cu dizabilități beneficiază de înscriere gratuită, iar copiii au parte de 25% discount.

Înainte de cursă, participanții vor primi:

  • Numărul de concurs și cip de cronometrare;
  • Un kit de cursă gratuit: tricoul de ciclism personalizat al ediției 2024 (material standard, Decathlon), săculeț sport, baton și gel Powerbar, bidon ciclism Skoda, buff Lindab, doză Ursus Cooler, sticluță Farmacia de Detergent;
  • Vouchere: LINDAB (folie anticondens cadou la achiziționarea unui acoperiș Lindab), TOROCKOI (15% discount pentru pachetele cadou, 20% discount la orice comanda pe www.torockoi.ro), LURA.RO (50% discount pentru proiectele de design interior al camerei copilului și 10% discount la toate paturile pentru copii marca LURA);
  • Opțiunea de a adăuga Tricoul tehnic Pro al ediției 2024 (material de calitate superioara), realizat de Santini, la un preț special

În timpul cursei, cicliștii beneficiază de:

  • Asistență medicală pe toată durata cursei;
  • Asistență mecanică, inclusiv la stațiile de hidratare;
  • Acces la punctele de hidratare & alimentare în timpul cursei (PowerBar ISOLITE băutură isotonică & apă Dorna);
  • Participarea la Sprint Challenge pentru a concura & câștiga Tricoul Verde emblematic al Tour de France;
  • Atmosferă grozavă și experiență sigură, toate drumurile fiind închise pentru eveniment.

După cursă, participanții se pot bucura de:

  • Medalie de finisher premium;
  • O masă de recuperare după cursă (Paste Băneasa & Salată Agriro Fresh OLIVERIS, Apă Minerală Plată Dorna, acces la Cheese Bar by Torockoi, doză Ursus Cooler);
  • Fotografii din timpul cursei, fără cost suplimentar, livrate la aprox. 48h după finalizarea evenimentului;
  • Rezultatele oficiale;
  • Acces exclusiv la Race Village, activități și divertisment;
  • Zonă de relaxare din Race Village unde participanții și susținătorii lor se pot reuni pentru a împărtăși experiența lor.

Turul Franței reprezintă cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de peste două miliarde de fani de pe întreg mapamondul. Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L’Étape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori să trăiască această experiență unică. România s-a alăturat L’Étape by Tour de France în 2022, fiind cea de-a 20-a țară acceptată în această serie de evenimente la nivel internațional.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1256

4 Comments

  1. Am invatat undeva la 6-8 ani dandu-ma de pe un cap de pod care era putin inaltat fata de drum. Incercam sa imi tin echilibrul ca pe o bicicleta de balans. Si dupa multe incercari am prins curaj si am apasat o pedala, am pus si al doilea picior si aia a fost. Nu invatasem sa folosesc inca franele asa ca m-am oprit la baza unui copac, in niste tufe de urzici :))

  2. Salut!
    Bunicul meu a fost cel care m-a invatat sa merg pe bicicleta. Aveam un Pegas acum aprox 30 de ani.
    Imi amintesc intr-o zi, acum multi ani, am reusit “performanta” de a-mi prinde piciorul in roata bicicletei lui si binenteles ca m-am ales cu o luxatie de nota 10.
    Anul asta, in luna Iunie la 41 de ani ( dupa 30 de cand nu am mai pedalat) am revenit in randul biciclistilor si am cumparat un Cube SLX cu care am facut deja aprox 300 km. In momentul in care m-am urcat pe bicicleta mea dupa atatia ani am am simtit ca sunt iar un copil care in sfarsit a reusit sa isi cumpere jucaria mult dorita.
    Ganduri bune!

  3. Am invatat singur, in ziua in care tata mi-a facut un Pegas din bucati; cred ca nici nu a terminat-o bime de montat si am facut primele incercari, iar pana seara am reusit sa ma deplasez si sa stapanesc directia si bicicleta pt cativa metri care au devenit apoi km; se intampla acum mai bine de 30 de ani si de atunci bicla a ramas prima mea optiune de deplasare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.